Logo Realitatea.md

Nicu Popescu confirmă: Casarea munițiilor de la Cobasna se poate face doar prin conectarea internațională UE-SUA-OSCE (VIDEO)

12 Septembrie 2019, 12:31 // Actualitate

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține și confirmă faptul că lichidarea munițiilor de la depozitele de la Cobasna, din regiunea transnistreană se poate realiza doar prin conectarea internațională a tuturor actorilor, care au fost implicați până acum la acest proces, făcând referire la declarațiile analiștilor politici, față de această inițiativă.

Captură Video

„Această casare a munițiilor poate avea loc doar într-un format în care sunt implicați și OSCE și partenerii din formatul „5+2” în reglementarea problemei transnistrene. Statele Unite rămâne un partener cheie în procesul de reglementare transnistreană și în eforturile diplomatice, care vizează casarea acestor muniții. SUA, Uniunea Europeană și Ucraina sunt și vor fi plenar integrate în eforturile noastre de a debloca aceste formate”, a afirmat Popescu, în timpul conferinței de presă  pe care a susținut-o după vizita sa în Ucraina și Federația Rusă.

Menționăm că, analistul politic, Vladimir Socor, în cadrul unui interviu a declarat că distrugerea sau lichidarea, într-un fel sau altul, a munițiilor din regiunea transnistreană nu trebuie să fie un proiect bilateral între Republica Moldova și Rusia sau un proiect trilateral între Chișinău-Tiraspol-Rusia, ci să fie implicate și toate celelalte forțe din formatul „5+2” – SUA, UE și Ucraina.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0890 -0.2117%
USD USD 17.6890 0.2232%
RUB RUB 0.2781 -0.1795%
RON RON 3.9937 -0.2971%
UAH UAH 0.7229 0.1108%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile