Logo Realitatea.md

UPDATE: Ninsoarea a afectat zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău. Se înregistrează întârzieri la sosiri și plecări

18 Ianuarie 2018, 10:29 // Actualitate

UPDATE: Astăzi, au fost anulate 4 rute, fiind vorba de cursele Chişinău - Bucureşti - Chişinău, Chişinău - Berlin - Chişinău şi Chişinău - Viena - Chişinău. Motivul de anulare a fost invocat de companii ca fiind situația meteorologică la Chișinău.

Condițiile meteorologice nefavorabile dau peste cap orarul de zbor al aeronavelor de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Până la ora 10.00, mai multe curse înregistrează întârzieri la sosiri și plecări, însă niciuna nu a fost deocamdată anulată. Administrația aeroportului îndeamnă pasagerii să verifice panelul de zbor de pe site-ul airport.md, înainte de a pleca spre aeroport.

Foto simbol

”Stimați pasageri, din cauza condiţiilor meteo, înainte de a pleca spre aeroport, Vă rugăm să verificaţi pe site-ul nostru dacă cursa Dvs. urmează a fi operată conform programului iniţial. Vă informăm că la această oră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile sunt înregistrate întârzieri la sosiri și plecări dar nici o cursă nu a fost anulată până acum. Pe Aeroportul Internațional Chișinău traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare abundentă și vânt cu rafale. Ţinem să menţionăm faptul că se intervine constant cu utilajul propriu modern petru operaţiunile de deszăpezire astfel încât să fie asigurate condiţii optime pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a zborurilor pe Aeroportul Chişinău. Posibilitatea anulării unor curse ţine strict de reglementările companiilor aeriene privind operarea în condiţii meteo dificile”, anunță administrația aeroportului.

Realitatea.md menționează că R. Moldova se află sub cod portocaliu de vânt și precipitații puternice și depuneri de lapoviță. Avertizarea rămâne în vigoare până în această seară. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile