Logo Realitatea.md

UPDATE! Noapte de groază ca-n filmele americane într-un sat din Hâncești. Aventurile a doi minori beți

18 Februarie 2021, 08:40 // Societate

Doi minori de 16 și 17 din satul Caracui din raionul Hâncești au comis noaptea trecută trei jafuri și o crimă. Cei doi au băut după care au jefuit o femeie din localitate, ulterior au comis o crimă, omorând cu un cuțit un localnic de 45 de ani. 

După crimă, minorii au decis să comită alte două jafuri.

Potrivit poliției, copii au fost reținuți. La fața locului activează ofițerii de investigații și angajații Inspectoratului de Poliție Hâncești.

UPDATE 12:00 

Poliția anunță despre reținerea unui minor în vârsta de 17 ani în urma ilegalităților grave petrecute noaptea trecută la Caracui, raionul Hâncești. Tânărul a fost reținut în timp ce încerca să se ascundă. Astfel, forțele de ordine au explicat pas cu pas cum toate cele întâmplate, de la jafuri până la omor. 

1. La ora 02:30 poliția din Hâncești a fost sesizată de o femeie de 37 de ani din localitate care a comunicat că o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa, având în mână un obiect ascuțit. Acesta a amenințat-o cu răfuială fizică și a cerut bani. Fiind speriată, femeia a scos din portmoneu aproximativ 600 de lei și i-a dat suspectului. Femeia a comunicat polițiștilor că cel care a intrat în casa era un tânăr de aproximativ 16-17 ani, îmbrăcat în scurtă întunecată cu dungi reflectorizante.

2. În căutarea suspectului descris de victimă, polițiștii au observat într-o gospodărie poarta și ușa locuinței deschisă. Intrând în interior au depistat cadavrul unui bărbat de 44 de ani cu plagă de cuțit în regiunea gâtului.

3. Între timp, în serviciul de gardă al Inspectoratului de poliție Hîncești a mai parvenit un apel telefonic. În locuința unui bătrân de 82 de ani a pătruns un tânăr care l-a agresat fizic cerându-i bani. Bătrânul a fost agresat fizic, fiindu-i aplicată o lovitură cu cuțitul în regiunea capului. 

4. Polițiștii au primit un alt apel telefonic, pentru a se deplasa la domiciliul unei femei de 77 de ani, în domiciliul căreia a pătruns un tânăr care a maltratat-o cerându-i bani.

5. Poliția din Hâncești a fost ridicată pe alarmă și în timpul măsurilor operative de depistare a persoanei, în spatele unei case a fost observată o persoană cu semnalmentele descrise, care încerca să se ascundă. Tânărul de 17 ani, locuitor al satului Caracui, se afla în stare avansată de ebrietate. Acesta și-a recunoscut vina parțial, iar în timpul percheziției corporale, asupra acestuia au fost depistați bani care ar putea aparține victiemelor.

6. În timpul documentării celor patru cazuri, poliția a primit un alt apel telefonic în care s-a comunicat că, tânărul a pătruns în casa unui bărbat de 71 ani pe care, la fel, l-a amenințat cu un cuțit și i-a cerut bani. Victima i-a dat agresorului 1500 de lei și acesta a plecat într-o direcție necunoscută.

Pe toate aceste cazuri au fost inițiate cauze penale în cadrul cărora vor fi stabilite toate circumstanțele, dar și complicitatea altor persoane la săvârșirea infracțiunilor. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi cercetat penal pentru ”Tâlhărie” și ”Omor intenționat”.

Potrivit legii penale acesta riscă până la 15 de ani privațiune de libertate.

Noapte de groază ca-n filmele americane într-un sat din Hâncești. Aventurile a doi minori beți

ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile