Logo Realitatea.md

Noapte de noapte, se bea alcool, se înjură, chemăm poliția, dar nimic nu se rezolvă... Cazul unor locatari de la Botanica (VIDEO 18+)

02 Noiembrie 2018, 13:26 // Societate

Locatari de pe strada Nicolae Zelinski din sectorul Botanica al Capitalei se plâng că, în fiecare noapte, au parte de așa-zise concerte! Oameni în stare de ebrietate înjură, se ceartă și fac gâlăgie sub ferestrele blocurilor din zonă.

Pe toți îi leagă... o gheretă de unde pot cumpăra alcool 24/24. Activiștii de la StopHam Moldova au realizat un material video despre caz.

Activiștii au monitorizat activitatea comercianților, iar din moment ce au cerut autorizația, aceștia au ezitat să răspundă la întrebări. Tot ei au solicitat un echipaj de poliție la fața locului. Polițiștii au înregistrat cazul, după care le-au spus că vor fi invitați la inspectorat să scrie o notă explicativă.

„Ne-am adresat tuturor - la Inspectoratul de Poliție Botanica, la Serviciul Fiscal, la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. În blocul nostru, locuiește un avocat care ne-a ajutat să acționăm în conformitate cu legea. Am colectat semnători. Ne-am apropiat de proprietarul gheretei și l-am rugat să nu vândă alcool măcar noaptea, dar el a spus că are „acoperiș” din MAI”, a povestit o locatară.

A trecut o săptămână de la primul incident, iar comercianții gheretei continuă să activeze, fără să aibă afișată vreo autorizație sau vreun panou informativ. Activiștii au mers repetat la inspectorat. Reprezentanții legii au spus că au întocmit un proces verbal.

Domnule Jizdan, e timpul ca Poliția să-și recapete respectul!

Это Молдова, мы же в ментов не верим! ???? ➖➖➖➖➖➖ Alexandru Jizdan - Ministru al Afacerilor Interne, верните людям веру в полицию! ????

Publicată de StopHam Moldova pe Vineri, 2 Noiembrie 2018

Deocamdată, conducerea Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu a venit cu o reacție oficială privind cazul respectiv.

Citeste tot despre: gheretă, MAI, noapte, video 18+
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8548 -0.6599%
USD USD 17.6904 -0.3504%
RUB RUB 0.2817 0.0710%
RON RON 4.1950 -0.6913%
UAH UAH 0.6848 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile