Logo Realitatea.md

Noi reguli de conferire a Diplomei de Onoare a Guvernului Republicii Moldova

12 Decembrie 2018, 16:25 // Actualitate

Meritele deosebite și succesele remarcabile în diverse domenii de activitate vor fi apreciate prin conferirea Diplomei de Onoare a Guvernului. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un nou cadru normativ privind instituirea Diplomei de Onoare a Guvernului Republicii Moldova, modelul și Regulamentul pentru conferirea acesteia.

captare ecran

Diploma de Onoare va fi decernată pentru contribuţie substanţială la dezvoltarea ştiinţei, artei, culturii sau sportului, pentru participare activă la elaborarea politicilor de stat, precum şi la realizarea cu succes a acestora. Totodată, diploma va fi conferită pentru contribuție semnificativă la extinderea relaţiilor economice şi comerciale externe, la dezvoltarea progresului tehnicoştiinţific, pentru activitate inovațională, participare activă la acţiuni social-umanitare, succese remarcabile la studii, iniţiativă civică şi activităţi filantropice.

Regulamentul stabileşte și procedura de înaintare şi examinare a demersurilor pentru conferirea diplomei. Demersurile respective vor fi însoțite de o descriere succintă a meritelor persoanelor propuse pentru decorare și a succeselor obținute. Diploma va fi semnată de prim-ministru. Aceasta nu poate fi decernată în mod repetat sau post-mortem.

Diploma este o distincție corporativă a Guvernului și se conferă de prim-ministru cetăţenilor, instituţiilor, organizaţiilor, colectivelor de creaţie și unităților militare din Republica Moldova, în semn de recunoştinţă şi apreciere a meritelor acestora. Cu Diploma de Onoare a Guvernului pot fi distinși, de asemenea, cetățenii străini, instituțiile, organizațiile și colectivele de creație din străinătate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile