Logo Realitatea.md

Noile autobuze cumpărate de Primărie au ajuns la Chișinău. Cum arată vehiculele - FOTO

16 Februarie 2019, 11:09 // Societate

După mai puțin de o săptămână de la anunțarea câștigătorului licitației de cumpărare a autobuzelor pentru municipiul Chișinău, cele 31 de vehicule au ajuns deja în capitală. Acestea au putut fi văzute azi, în Piața Marii Adunări Naționale. 

Foto: Gorod bez marshutok

Despre faptul că autobuzele au ajuns la Chișinău a anunțat și primarul interimar Ruslan Codreanu. 

"Am făcut tot posibilul ca chișinăuienii să aibă transport public de calitate!", a scris Codreanu pe Facebook, unde a plasat și o fotografie cu o parte din noile vehicule de marca ISUZU.

Potrivit Mold-street.com, licitația de achiziționare a autobuzelor pentru Chișinău ar fi fost câștigată de Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd. Compania are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact, într-o zonă economică liberă din Portul Famagusta. Este vorba despre o regiune separatistă, cu statut nerecunoscut, similar cu cel al regiunii transnistrene sau Osetia de Sud. Domeniul de activitate al companiei nu este transportul public, ci produsele software și programare.

Potrivit sursei citate, compania care a câștigat tenderul ar fi oferit cel mai mare preț - 78.08 milioane de lei pentru cele 31 de autobuze.

Oferta companiei BMC Truck & Bus din București ar fi fost declarată "neconformă" de către comisia de concurs, deși avea cel mai mic preț - 74,23 milioane de lei. 

Sursa foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Firma respectivă este cunoscută în Moldova prin faptul că a livrat anul trecut cele două autospeciale de intervenție marca TOMA.

Menționăm că Parcul Urban de Autobuze nu a mai fost înnoit de 13 ani. 

Licitația respectivă de procurare a autibuzelor a fost lansată pe 2 ianuarie. Pentru 2019, municipalitatea a alocat 80 de milioane de lei pentru achiziționarea autobuzelor.

Unitățile de transport urmează să circule pe străzile Albișoara, Testemițanu, Băcioii Noi, M. Drăgan, Valea Crucii, Drumul Viilor, spune Codreanu.

Parcul Urban de Autobuze are o vechime de peste 20 de ani. Rulajul la toate autobuzele a trecut de 1 mln de km și trebuie casate. 

Anual, municipalitatea cheltuie pentru reparația autobuzelor vechi 15 milioane de lei.

Noile autobuze cumpărate de Primărie au ajuns la Chișinău. Cum arată vehiculele - FOTO

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile