Logo Realitatea.md

Noua regulă YouTube care ar putea afecta venitul creatorilor de conținut pentru copii

14 Noiembrie 2019, 09:09 // Tech

Toți creatorii au obligația să spună dacă au conținut destinat copiilor pentru a respecta Children's Online Privacy Protection Act (COPPA – Legea privind protejarea confidențialității online a copiilor) și/sau alte legi aplicabile. Pentru a te ajuta să respecți această lege, YouTube introduce o nouă setare pentru public în YouTube Studio.

În funcție de volumul de conținut destinat copiilor de pe canalul tău, poți seta publicul fie la nivel de canal, fie la nivel de videoclip. Pentru cei care fac setarea la nivel de canal, totul se rezolvă cu un singur clic.

Aceste modificări sunt obligatorii ca parte a unui acord încheiat cu US Federal Trade Commission (FTC – Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite) și procurorul general al statului New York și te vor ajuta să respecți Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA – Legea privind protejarea confidențialității online a copiilor) și/sau alte legi aplicabile.

Administrația YouTube știe că aceste modificări impuse prin lege nu vor fi ușoare pentru unii creatori și că va fi necesară o perioadă de acomodare. Citește mai multe detalii mai jos, pentru a înțelege ce obligații legale ai și impactul pe care îl pot avea aceste alegeri asupra canalului tău.

Ce s-a modificat?

Începând din ianuarie: pentru a respecta legea, YouTube va limita datele pe care le colectează cu privire la conținutul destinat copiilor. Acest lucru înseamnă că va dezactiva anunțurile personalizate pentru acest conținut (ceea ce afectează venitul creatorilor care realizează conținut destinat copiilor), precum și anumite funcții, cum ar fi comentariile, notificările și altele.

Pentru o listă cu funcțiile afectate, dă click aici.

De ce se întâmplă asta?

Indiferent de locația ta, YouTube are obligația de a-ți solicita să îți setezi videoclipurile ca fiind destinate copiilor, dacă se încadrează în această categorie. Va folosi și sisteme de învățare automată care să-i ajute să găsească un conținut care este clar destinat copiilor. 

Dacă nu îți setezi conținutul sau dacă va detecta erori sau abuzuri, s-ar putea YouTube să seteze publicul în locul tău. Dacă nu îți setezi corect conținutul, s-ar putea să fii nevoit(ă) să răspunzi în fața FTC sau a altor autorități pentru probleme de conformitate și s-ar putea ca YouTube să ia măsuri cu privire la contul tău.

Ce este conținutul „destinat copiilor”?

Conform regulilor FTC referitoare la COPPA, un videoclip este destinat minorilor (adică este „destinat copiilor”) dacă:

  • publicul principal este reprezentat de copii (de exemplu, videoclipuri pentru preșcolari);
  • este destinat copiilor, dar copiii sunt publicul secundar (de exexmplu, desen animat care se adresează în principal adolescenților, dar și copiilor mai mici).

Află aici mai multe despre factorii care determină dacă ai conținut care este considerat destinat copiilor. Totodată, poți afla aici mai multe despre Children's Online Privacy Protection Act (COPPA – Legea privind protejarea confidențialității online a copiilor) și despre instrumentele pe care le creăm pentru a te ajuta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile