Logo Realitatea.md

Noul BMW M3 este conceput pentru drift-uri (FOTO, VIDEO)

16 Octombrie 2020, 14:32 // Auto

Noul BMW M3 Sedan este o școală de drift pe 4 roți, care te învață să-i reglezi toate reflexele și sistemele pentru a obține deparaje de nota 10. Despre asta se scrie pe BMW blog, unde la fel se spune că a devenit deja comun pentru mașinile sport să afișeze tot felul de grafice și măsurători despre condusul dinamic.

De exemplu, BMW M3 are funcția M Drift Analyser, care afișează pe ecranul din centrul planșei de bord informații despre lungimea driftului, unghiul și traiectoria acestuia. Însă ce face într-adevăr ca noul M3 să-ți devină profesor de drift sunt abilitățile sale dinamice și posibilități surprinzător de variate în care îți permite să-i calibrezi în mers fiecare parametru tehnic. Astfel, în cele ce urmează am listat principalele motive pentru care BMW M3 dovedește că a fost conceput din start ca o mașinărie de drift.

Tracțiune spate, chiar și pentru versiunile cu sistem de tracțiune integrală

La debutul comercial din martie 2021, noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé vor fi propuse conform tradiției cu tracțiune la puntea spate, completată de diferențialul spate M Activ are grijă să dozele cuplul între roți. Însă din vara lui 2021 vor fi livrate și versiunile cu tracțiune integrală pentru modelele M3 și M4 Competition.

Vestea bună este că, la fel ca și în cazul lui BMW M5, sistemul de tracțiune integrală M xDrive permite șoferului să comute într-un mod în care mașina rulează exclusiv cu tracțiune la roțile punții posterioare. Chiar și în modul normal, M xDrive este calibrat pentru a livra cuplul cu prioritate către roțile din spate. Iar șoferul poate selecta modurile 4WD, 4WD Sport (direcţionează o proporţie mai mare a cuplului motor către roţile spate) și, nu în cele din urmă, 2WD (disponibil când se deconectează sistemul DSC de control dinamic al stabilităţii).

Sistem de control al tracțiunii cu până la 10 moduri de reglaj

Diferențialul M Activ, precum și sistemul de tracșiune integrală M xDrive, lucrează împreună cu DSC-ul. Iar pentru prima oară, M3 și M4 beneficiază și de noul sistem M Traction Control. Acesta oferă șoferului posibilitatea de a alege între nu mai puțin de 10 moduri de reglaj pentru DSC. Cu alte cuvinte, calibrezi după bunul plac măsura în care sistemul permite roților să derapeze. Astfel, în funcție de aderența asfaltului sau suprefeței pe care faci drift, poți să ajustezi limitarea derapării.

Mai multe despre cum, până la 510 cai putere, răcorești cu un sistem de răcire performant; transmisie manuală sau automată, cu funcții inteligente care îți lasă controlul; controlezi reflexele suspensiilor, frânelor și direcției, având diverse moduri de reglaj, citește aici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile