Logo Realitatea.md

Noul director al Penitenciarului 13 a contestat în instanța superioară decizia de eliberare a lui Vlad Filat

05 Decembrie 2019, 15:26 // Actualitate

La Penitenciarul nr. 13 a fost numit un nou director interimar – Tudor Morari, care vine să-l înlocuiască pe Andrei Saracuța. Noua conducere a depus astăzi, la Curtea de Apel, recurs împotriva încheierii judecătorești prin care fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiționat din detenție.

Noul director interimar al Administrației Naționale a Penitenciarilor, Vladimir Cojocaru, numit miercuri în funcție, a propus candidatura lui Teodor Morari ministrului justiției, iar ultimul l-a numit în funcție.

Solicitat de IPN, purtătorul de cuvânt al ANP, Oleg Pantea, a declarat că noul director interimar al Penitenciarului nr. 13 a depus recurs prin care a solicitat suspendarea executării hotărârii cu privire la eliberarea condiționată a lui Vlad Filat, pe motiv că a constatat că ar putea ca demersul instituției să nu fi întrunit anumite condiții.

Amintim că, Vlad Filat a fost a eliberat condiționat, pe 3 decembrie, după patru ani de detenție, în baza unei încheieri a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Într-o conferința de presă susținută a doua zi, Filat a declarat că procedura de eliberare a fost „perfect legală”. „Pe mine personal m-ar mira enorm dacă instituția care a înaintat un demers motivat pentru liberarea condiționată, în baza căruia a fost emisă o încheierea judecătorească, după o perioadă de timp, nu întâmplător, după Consiliul Suprem al Securității, își va schimba poziția și va veni cu un nou demers. Acesta va fi și un test, dacă vreți”, a mai spus fostul premier.

Precizăm că, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a declarat că decizia de eliberare din detenție a fostului premier, Vlad Filat va fi atacată în instanța superioară de judecată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile