Logo Realitatea.md

Noul primar al Capitalei „a primit binecuvântarea” lui Dodon. Ion Ceban a avut o întrevedere cu șeful statului (FOTO/VIDEO)

12 Noiembrie 2019, 15:25 // Politica

Primarul general al municipiului Chișinău, socialistul Ion Ceban, se pare că a primit astăzi „binecuvântarea” șefului său, Igor Dodon, pentru a accede în funcție. Acesta a avut o întrevedere cu președintele țării, imdediat ce și-a început activitatea la primărie.

Deși nu este clar scopul acestei întrevederi și cum ar putea Igor Dodon să-l ajute la gestionarea Chișinăului, Ceban zice că are susținerea președintelui țării. „Întotdeauna am avut susținerea președintelui, Igor Dodon. Am avut parte de încrederea lui și sfaturile profesionale, care m-au ajutat mult și dea lungul timpului. Cunosc planurile președintelui cu privire la municipiul Chișinău, am lucrat împreună asupra mai multor proiecte. Îi mulțumesc pentru intenția de a susține Chișinăul și sunt sigur că împreună vom realiza multe lucruri”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul zice că „nu va face politică la Primărie”, însă se pare că face contrariul, odată ce organizează astfel de întrevederi. „Am promis că în primăria Chișinău nu va fi loc de politică, ne vom concentra pe soluționarea problemelor și dezvoltarea orașului Chișinăului. Avem un program de administrare pentru 4 ani și vom munci pentru realizarea lui”, a conchis primarul Chișinăului.

Amintim că, ieri, Judecătoria Chișinău a validat mandatul de primar al Capitalei a lui Ion Ceban, iar astăzi a început a-și exercita atribuțiile de edil.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile