Logo Realitatea.md

Noul șef interimar al Poliției Naționale. Gheorghe Balan a depus cerere de demisie după 163 de zile

19 Noiembrie 2019, 15:22 // Societate

Vadim Cojocaru este noul șef interimar al Poliției Naționale, după ce Gheorghe Balan a fost eliberat din funcție. Anunțul a fost făcut la ședința Guvernului de către ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Ministrul de Interne a adăugat că Gheorghe Balan a depus și un raport al activității la demisie.

Într-un mesaj plasat pe pagina de Facebook a Poliției Republicii Moldova, adresat angajaților Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan anunță că a decis să se retragă din fruntea IGP.

„În aceste 163 zile am avut onoarea și deosebita plăcere să-mi desfășor activitatea alături de Dumneavoastră. (...) La acest final de mandat vă mărturisesc cu satisfacție profundul meu respect pentru activitatea pe care o depuneți în slujba cetățenilor Republicii Moldova. Vă îmbrățișez și vă doresc sănătate și realizări frumoase pe tărâmul profesional”, se arată în mesajul lui Balan.

Vadim Cojocaru s-a născut la 26 aprilie 1969 în satul Ţahnăuţi, raionul Rezina. Acesta a studiat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, și Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova, fiind magistru în drept constituțional și administrativ.

A activat anterior în mai multe funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost director general al Departamentului Instituții Penitenciare (actualmente Administrația Națională a Penitenciarelor și vicedirector al Centrului Național Anticorupție. Totodată, a activat și în calitate de consilier al Primarului general al municipiului Chişinău pe probleme de securitate şi ordine publică.

Vadim Cojocaru este în grad de general-maior de justiție, fiind pensionat din organele de drept.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8072 0.6014%
USD USD 16.7171 -0.2685%
RUB RUB 0.2263 -0.4837%
RON RON 4.1000 0.6234%
UAH UAH 0.6058 0.0661%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile