Logo Realitatea.md

Nu a știut, dar a fost împotrivă! Cum și-a explicat Năstase „nedumerirea” că fratele său este candidatul în circumscripția pe care a câștigat-o

06 Septembrie 2019, 12:15 // Politica

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, ministrul Andrei Năstase, „jură” că nu a știut că fratele său Vasile este candidatul Blocului „ACUM Platforma DA și PAS” la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.33, în care învingător la alegerile din 24 februarie curent a fost el însuși. Ba mai mult, potrivit deputatului Inga Grigoriu, Andrei Năstase chiar a fost împotriva înaintării fratelui său.

Întrebat despre declarația precum că ar fi fost surprins de înaintarea candidaturii fratelui său și ar fi fost „pus în fața faptului împlinit”, făcută aseară în cadrul unei emisiuni televizate, Andrei Năstase a propus ca la această întrebare să răspundă cineva din colegii săi. Astfel, deputatat Inga Grigoriu a spus că decizia privind înaintarea lui Vasile Năstase a fost luată în cadrul biroului politic al Platformei DA, „după care a fost propusă și celorlalți membri ai Platformei”. „Domnul Năstase Andrei, actualul ministru al Afacerilor Interne, nu a știut despre acest lucru”, a spus Grigoriu.

Mai mult. Ea a menționat că candidatura lui Vasile Năstase a fost susținută în baza unui acord dintre Platforma DA și PAS cu șapte voturi „pro” și unul „împotrivă”. „Este Andrei Năstase”.

De altă parte, potrivit ei, candidatura lui Vasile Năstase a fost primită de alegătorii din circumscripție „cu mare și mare entuziasm”. „Să știți că noi deja am reușit deja să colectăm tot numărul de semnături necesar și vă asigurăm că domnul Năstase are un sprijin foarte mare din partea populației”, a mai spus deputata Platformei DA.

Ulterior, Andrei Năstase a ținut să afirme că Vasile Năstase a fost înaintat nu pentru că este fratele său, ci pentru meritele, integritatea, onestitatea, curajul și caracterul său, iar „cei care ne măsoară după propria lor gândire - de multe ori greșesc”.

„Am ezitat, mie mi-a fost greu, nu știam care va fi reacția societății, care va fi reacția celor din suburbie și m-am bucurat enorm când am văzut reacțiile de pe Facebook, reacțiile oamenilor când am mers în suburbii și am comunicat cu ei și oamenii mi-au confirmat că este alegerea corectă. Le mulțumim colegilor noștri de la PAS de sprijinul acestei candidaturi și eu sunt sigur că mandatul de deputat pe circumscripția nr. 33 va reveni Blocului ACUM. Esențial este să nu ajungă la oponenții noștri”, a mai afirmat Năstase.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, Andrei Năstase a ajuns deputat în Parlament din partea circumscripției nr. 33 care include cinci suburbii ale capitalei. Ulterior, după formarea Guvernului condus de Maia Sandu, acesta a renunțat la mandat, iar astfel, la 20 octombrie curent în această circumscripție și altele trei vor avea loc alegeri parlamentare noi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile