Logo Realitatea.md

Nu doar Dodon „are mandat de președinte dat de la Dumnezeu”. Unul din miniștrii lui Trump afirmă că acesta a fost ales de „cel de sus”

26 Noiembrie 2019, 17:41 // În lume

Donald Trump a spus cândva în glumă că „el este Alesul”, dar pentru unul dintre miniştrii săi este evident: preşedintele republican a fost ales de Dumnezeu ... la fel ca predecesorul său democrat, Barack Obama, potrivit France Presse.

Foto: diez.md

„Ştiţi, Barack Obama nu ar fi devenit preşedinte al SUA dacă Dumnezeu nu ar fi hotărât. Şi nici Donald Trump”, a declarat ministrul demisionar al energiei, Rick Perry, la canalul Fox News, într-un interviu difuzat duminică.

Îndreptându-şi brusc privirea spre cer la una din conferinţele sale de presă improvizate, Donald Trump s-a autoproclamat la sfârşitul lunii august „Cel ales” pentru a duce războiul comercial cu China. El a spus apoi că a fost o glumă şi a criticat sever mass-media care îl luase în serios.

Referindu-se la acest episod, Perry - un creştin practicant - a relatat o recentă conversaţie pe care a avut-o cu miliardarul republican.

„Ştiu că unii au spus că aţi afirmat că sunteţi Alesul. Şi le răspund că sunteţi. Am spus: Dacă sunteţi un creştin credincios, înţelegeţi planul lui Dumnezeu pentru cei care ne guvernează şi ne judecă pe această planetă”, a adăugat el.

Numeroşi membri ai administraţiei Trump, între care şi vicepreşedintele Mike Pence, sunt creştini practicanţi. În martie, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a fost întrebat în timpul unei vizite în Israel asupra eventualităţii ca Donald Trump să fie cel ales pentru „a ajuta la salvarea poporului evreu de ameninţarea iraniană”.

În calitate de creştin, cred cu siguranţă că aceasta este posibil', a răspuns Mike Pompeo.

Rick Perry a fost citat de numeroase ori de către martori în ancheta condusă de democraţi în Congresul SUA în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump în dosarul ucrainean.

Ministrul demisionar a afirmat în interviu că Donald Trump va scăpa de această procedură extraordinară fără a fi destituit.„Este un individ extraordinar”, a exclamat el. Salutând „munca remarcabilă” a lui Perry, Donald Trump a anunţat în octombrie plecarea acestuia din funcţie până la sfârşitul anului.

Amintim că, șeful statului, Igor Dodon, a afirmat anterior în cadrul unei emisiuni televizate că Patriarhul bisericii ortodoxe ruse, Kiril, i-a spus că mandatul său de preşedinte de ţară este dat de la Dumnezeu pentru „a face ceva” pentru oameni. „Ştiţi, Patriarhul Kiril mi-a spus un lucru foarte înţelept la începutul mandatului: Domnule preşedinte, acest mandat este dat de la Dumnezeu nu pentru a face ceva pentru dumneavoastră, dar pentru oameni, pentru ţară. Ca ei să ştie că a fost aşa preşedinte şi uite ce a făcut. Pentre mine, vă spun sincer, în fiecare zi mă gândesc: dar ce am făcut astăzi concret?”, a declarat Igor Dodon la 2 octombrie, 2017 la o emisiune televizată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile