Logo Realitatea.md

„Nu le mai da bani! Ajută-ne să-i protejăm”! A fost lansată campania de combatere a cerșitului copiilor în stradă

12 Aprilie 2019, 12:38 // Societate

O campanie de prevenire și combatere a cerșitului în stradă de către copii a fost lansată de Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor (DMPDC). Scopul Campaniei este de a informa cetățenii că dând bani unui copil care cere, încurajează în acest mod cerșitul, care este defapt o afacere ilegală în care copii sunt exploatați. Primul spot video deja a fost lansat.

Embed:

În cadrul Campaniei „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm”, autoritățile au elaborat un plan de acțiuni ce prevăd implicarea și sensibilizarea societății pentru a combate acest fenomen.

Mai multe spoturi video și bannere vor fi lansate în mediul on-line, iar voluntarii vor distribui pliante cu mesaje privind consecințele oferirii sumelor de bani copiilor care cerșesc în stradă.

De asemnea, Inspectoratului General al Poliției (IGP), Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului și reprezentanți DMPDC vor organiza mese rotunde în instituțiile de învățământ pe tema „Locul tău nu este în stradă”.    

Cetățenii sunt îndemnați să sesizeze poliția de fiecare dată când văd copii sau mame cu bebeluși în brațe cerșind în stradă. Potrivit datelor, pe parcursul anului 2018, au fost identificaţi 12 minorii și 5 mame cu copii care cerşeau în stradă.

CITEȘTE ȘI: 

Au trecut printr-un calvar! O moldoveancă cu doi copii, recrutată de un conațional și impusă să cerșească în Rusia

Nu vă lăsați păcăliți de cerșetori! Ce a pățit o tânără care a abuzat de mila trecătorilor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile