Logo Realitatea.md

Nu v-am întrebat acum! Ministrul Agriculturii, „pus la punct” de premier, în cazul unor studenți de la Universitatea Agrară (VIDEO)

12 Septembrie 2018, 15:35 // Societate

Premierul Pavel Filip s-a arătat vădit nemulțumit de activitatea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării și Mediului, în special, făcând referire la cazul unor studenți de la Universitatea Agrare care au fost transferați de la un cămin la altul în prag de an de studii.

Embed:

„Am fost sesizat în legătură cu situația în care s-au pomenit un șir de studenți de la 3 cămine de la Universitatea Agrară, care cu puțin timp înainte de începerea anului de învățământ, au fost puși în situația să fie mutați în alte cămine, chiar dacă unii și-au făcut reparație în camere.

În plus, am reușit să văd și care este situația căminelor în care au fost transferați și domnule ministru (n.r. Liviu Volconovici) este cazul să anulați acest ordin și să le dați posibilitatea studenților să stea unde se simt bine. Am semnat și o dispoziție în acest sens. 

Am să solicit să verifice legalitatea acestei decizii. Să nu faceți economii pe studenți, economiile le puteți face în sistemele de irigare despre care am vorbit. Multe milioane de lei puteți găsi acolo - bani cu care am putea începe proiecte.

Am decis să vă spun public acest lucru domnule ministru, pentru că nu este prima tentativă cu care veniți dvs. asupra acestor cămine. Eu înțeleg că este un cartier (n.r. segmentul Al. Pușkin -bd. Gr. Vieru) foarte bun pentru care râvnesc mulți. Nu vă chinuiți, pentru că nu va trece prin Guvern niciun parteneriat public-privat. Nimeni nu va pune mâna pe acest teren!”, a declarat Pavel Filip.

În fapt, sunt vizate trei cămine situate pe segmentul str. Al. Pușkin și bd. Gr. Vieru. Acestea urmau să fie acordate, în cadrul unui parteneriat public-privat, unei firme de construcții care, în schimb, ar urma să facă reparații în universitate.

Amintim că nu este pentru prima dată când activitatea MADRM trezește nemulțumiri. Recent, premierul a cerut să fie investigat modul în care au fost gestionate stațiile de irigare, după ce au fost înregistrate pierderi de circa 60 de milioane de lei.

Citeste tot despre: cămine studențești, MADRM, Pavel Filip
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile