Logo Realitatea.md

Număr record de votanți transnistrieni pe circumscripțiile 47 și 48! Alegătorii ar fi primit bani pentru a vota un anumit partid

25 Februarie 2019, 13:03 // Actualitate

Circumscripțiile 47 și 48 au fost luate cu asalt ieri, 24 februarie, de către locuitorii din stânga Nistrului. Astfel, pentru prima dată peste 37 de mii de cetățeni au trecut râul Nistru pentru a alege deputații următorului Legislativ. 

Foto: zgd.md

În urma mobilizării masive a transnistrienilor, pe rețelele de socializare au apărut mai mult informații potrivit căror cetățenii au fost transportați coordonat, iar o parte din ei ar fi primit și bani pentru a vota un anumit partid. Ba mai mult, Realitatea.md a fost contactată de către un cetățean, locuitor al raionului Criuleni, care ne-a comunicat precum că mai multe persoane din stânga Nistrului sunt aduse în mod organizat în raion și li se oferă câte 400 de lei pentru a vota în favoarea PSRM. 

(FOTO) PSRM oferă cetățenilor din stânga Nistrului câte 400 de lei pentru a-i vota. Democrații au sesizat CEC

Pe marginea acestui caz, Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ar oferi bani pentru participarea la votare în secțiile constituite pentru alegătorii din stânga Nistrului. 

În același timp, oamenii legii au confirmat că au inițiat un șir de măsuri de investigație.

Astfel, IGP i-a tras ieri la răspundere pe cei care au transportat călători în lipsa actelor care le-ar permite acest gen de activitate. Este vorba despre 10 cazuri în care bănuiții riscă până la 25 de mii de lei.

Stafful electoral al PDM a sesizat autoritățile competente în legătură cu posibile încălcări a procesului electoral din regiunea transnistreană

CEC spune că nu există interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare decât dacă...

CITEȘTE ȘI:

O mașină care transporta buletinele de vot spre o secție de votare, implicată ieri într-un accident

Impertinență fără margini! Emblema FEDERAȚIEI RUSE pe o urnă de vot la Comrat

Magazinul vicepreședintelui organizației teritoriale PDM Criuleni, VANDALIZAT! Patru indivizi i-au spart geamurile

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile