Logo Realitatea.md

Numărul celor interesați de angajări la Calea Ferată a crescut, potrivit directorului general

07 Februarie 2019, 14:59 // Economie

Directorul general al Căii Ferate din Moldova, Iurii Topala, susține că numărul celor interesați de angajările în cadrul instituției a crescut în ultima perioada, după ce a efectuat o vizită de lucru la depourile de locomotive și vagoane din orașul Basarabeasca.

„Mă bucur să constat că i-am găsit pe angajații noștri mai motivați, mai responsabili și mai operativi în procesul de lucru, așa cum este specific pentru feroviari. Acest lucru se datorează atât restituirii restanțelor salariale, cât și aprovizionării cu piese de schimb, echipamente de lucru. Oamenii și-au recăpătat încrederea de altădată, iar noi i-am asigurat că CFM a pășit deja pe un drum sigur, stabil și ireversibil”, a spus șeful de la CFM.

Potrivit lui, până acum filialele din țară duceau lipsă acută de cadre, iar în prezent oamenii au început să de pună cereri de angajare.

Totodată, Calea Ferată planifică lucrări importante de reabilitare a sectorului feroviar. Acestea vizează inclusiv reparațiile curente a locomotivelor și vagoanelor, a infrastructurii și a depoului. Lucrările ar putea începe la depoul din Basarabeasca.

„Am planificat reabilitarea a 600 de vagoane, care cândva au fost lăsate de izbeliște și vom desfășura lucrări de întreținere și reparație a altor o mie de vagoane din parcul deja existent și funcțional. În acest fel, vom putea face față numărului sporit al solicitărilor de transport marfar din partea agenților economici. În anul ce urmează vom da startul lucrărilor de renovare a infrastructurii feroviare pe sectorul cu cea mai mare lungime. Sperăm să începem și lucrările de renovare a depoului de locomotive din Basarabeasca, astfel încât specialiștii noștri – sudori, electricieni, mecanici – să beneficieze de condiții de muncă mai bune, iar procesul de lucru să devină mai rapid și mai eficient”, a precizat Iurii Topala.

Amintim că sectorul feroviar al Republicii Moldova se află în plin proces de reorganizare și restructurare. Proiectul este finanțat și monitorizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile