Logo Realitatea.md

Numiri noi la Guvern. Un secretar de stat vine tocmai din Canada

04 Septembrie 2019, 14:52 // Societate

Guvernul a aprobat, la ședința de astăzi, numirea mai multor secretari de stat în cadrul ministerelor.

Colaj: realitatea.md

Andrei Ciornîi a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acesta are experiență profesională în domeniul transportului. A activat din 2012 la Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumului, apoi la Ministerul Economiei și Infrastructurii. A deținut mai multe funcții de conducere în direcția juridică. Pe parcursul activității sale profesionale a elaborat dar a și participat la elaborarea unei serii de documente politice în domeniul transportului naval, feroviar și rutier.

Ministerul Finanțelor are doi noi secretari de stat: Dumitru Udrea și Sergiu Luca. Cel din urmă nu a fost prezent la ședință întrucât era „pe drum din Canada”.

Dumitru Udrea are o experiență bogată în coordonarea asistenței externe, în proiecte de asistență principale în Republica Moldova. „Cunoaște foarte bine comunitatea donatorilor, are multă memorie instituțională și are idei foarte bune privind asistența externă”, a punctat ministra Natalia Gavrilița.

Sergiu Luca a finalizat studiile la universitatea din Montreal. A activat până acum în calitate de consilier superior în cadrul unui grup financiar canadian, acolo a fost responsabil de inovații in modelarea cantitativă a riscurilor și are experiență în prelucrarea datelor, analiza macroeconomică, analiza pietelor financiare. „Ne va ajuta să dezvoltăm piața valorilor de stat și să restructurăm datoriile pe care le avem inclusiv pe furtul miliardului”, a declarat Gavrilița.

Doi secretari au fost numiți și la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dinu Toderașcu și Tatiana Molcean, care a deținut această funcție și până acum, însă s-a decis eliberarea din funcție și numirea în baza noii legi.

Dinu Toderașcu a deținut funcția de șef de cabinet în cadrul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Vine din societatea civilă, a activat la German Marshall Fund la București în calitate de director de program. Studiile le-a făcut în Olanda.

Citeste tot despre: Secretari de Stat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3410 0.3018%
USD USD 17.3081 -0.0756%
RUB RUB 0.2773 1.1306%
RON RON 4.0473 0.3048%
UAH UAH 0.7370 0.2448%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 16:42 //

Foto: Igor Dodon Cu două armate străine staționate ilegal pe teritoriul său, Dodon și ministrul Apărării zic că nu avem nevoie de tehnică militară nouă (FOTO/VIDEO)