Logo Realitatea.md

O angajată a Ministerului Finanţelor riscă până la 20 de ani de închisoare, după ce și-ar fi incendiat concubinul

14 August 2019, 08:47 // Societate

O angajată a Ministerului Finanţelor, care la moment se află în concediu de îngrijire a copilului, riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare pentru omorul premeditat, săvârşit cu o deosebită cruzime, a propriului concubin, informează Procuratura municipiului Chișinău.

Foto simbol: capitalradio.co.ug

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani a finalizat şi transmis în judecată dosarul de învinuire a acesteia.

Potrivit probatoriului, învinuita ar fi planificat omorul concubinului din timp. Având un copil comun, aceasta ar fi mizat că astfel va putea intra în posesia mai multor imobile şi a conturilor bancare pe care bărbatul le deţinea.

Astfel, în noaptea spre 31 octombrie 2018, după ce au consumat împreună alcool în casa, în care locuiau de mai mulţi ani, învinuita ar fi aşteptat până concubinul a adormit. În continuare, femeia ar fi incendiat mai multe elemente de mobilier din bucătărie, dar şi din odaia în care dormea victima, ar fi închis toate geamurile şi ar fi încuiat uşa de la casă, părăsind în grabă locuinţa.

În scurt timp, bărbatul s-a trezit şi a încercat să se salveze, însă nu a izbutit, fiind încuiat pe dinafară de învinuită. Moartea concubinului, în vârstă de 60 de ani, a survenit ca urmare a intoxicaţiei acute cu monoxid de carbon.

Mai mult, raportul de expertiză judiciară inginero-tehnică, dispusă de procurori, a concluzionat că, incendiul a avut două focare şi a fost generat de surse deschise de foc, aduse din exterior.

„Fugind de la locul faptei şi încercând să-şi asigure un „alibi”, aceasta a apelat serviciul 112, numai dupa ce a survenit decesul victimei”, se arată în comunicatul Procuraturii.

De notat că, Serviciul Unic 112 nu a reacţionat la apelul telefonic al învinuitei, pompierii deplasându-se la faţa locului abia la ora 07.00 dimineaţa (peste 4 ore dupa apel), localizând incendiul şi depistând cadavrul bărbatului.

În prezent, învinuita, în vârstă de 26 de ani, are interdicţia de a părăsi ţara, după ce recent, a încercat să părăsească teritoriul ţării, împreună cu copilul său minor, însă ar fi fost reţinută pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Concomitent, pe acest caz procurorii au iniţiat urmărirea penală şi în privinţa angajaţilor serviciului 112, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.

VEZI ȘI:

(VIDEO) Învinuită de omorul concubinului său agresiv, o femeie acuză anchetatorii că au intentat dosarul penal pe nedrept

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile