Logo Realitatea.md

O bătrână de 85 de ani, declarată moartă din cauza infecției cu COVID-19, s-a întors acasă la 9 zile după înmormântare

25 Ianuarie 2021, 15:05 // Life

O bătrână de 85 de ani, despre care familia a crezut că a murit din cauza coronavirusului, a luat pe toată lumea prin surprindere atunci când s-a întors la azilul în care locuiește. Aceasta s-a întâmplat la 9 zile după ce ar fi fost înmormântată.

După o confuzie legată de nume, familia a fost informată că Rogelia Blanco a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a avut loc a doua zi, potrivit ziarului La Voz de Galicia citat de Reuters. Din cauza restricțiilor, familia nu a putut participa la înmormântare.

Însă, la 9 zile după ce a fost „îngropată”, Rogelia s-a întors în formă și plină de viață la azilul din Xove, nordul Spaniei, unde locuia împreună cu soțul ei, Ramón Blanco. Acesta a fost copleșit de emoții.

Nu pot sa cred. Eram în doliu după moartea soției și încă o jeleam”, a spus bărbatul.

Tot bărbatul a spus că s-a ajuns la această confuzie regretabilă după decesul femeii care împărțea salonul cu soția lui.

Rogelia Blanco și alți rezidenți ai azilului diagnosticați cu COVID-19 au fost transferați la o altă casă de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat.

„Printre persoanele transferate au fost două femei care au fost internate în aceeași cameră”, a spus într-un comunicat fundația care administrează azilul. Pacienții de la Xove au fost transferați la un alt azil din Pereiro de Aguiar, la 223 km distanță.

O eroare de identificare s-a produs în timpul procesului de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar, iar după decesul uneia din paciente, pe 13 ianuarie, identitatea a fost atribuită în mod greșit”, se mai spune în comunicatul fundației, care și-a cerut scuze pentru confuzia regretabilă, justificată de numărul mare de pacienți înregistrați cu Covid.

O instanță a fost informată cu privire la confuzia creată, urmând să fie anulat certificatul de deces al Rogeliei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile