Logo Realitatea.md

O campioană la box din Anglia vrea să crească influența femeilor în sport: „Eram nevoită să-mi tund părul scurt, pentru a mă preface băiat”

21 Ianuarie 2020, 10:33 // SPORT

Stacey Copeland, campioana la box a Angliei, a solicitat investiții mai mari pentru sportul feminin, după ce a fost numită o figură-cheie în campania - Women's Sport Trust's „Unlocked”. Propunerea presupune că 40 de femei sportive, printre care însăși Copeland și portarul Karen Bardsley, care au o cifră de afaceri importantă, să implementeze o serie de programe în acest sens. Mai multe a povestit într-un interviu pentru Forbes.

Copeland este conștientă că este mult de făcut pentru generațiile viitoare de sportive.

„Modelele cunoscute sunt cruciale pentru a continua să motiveze. Avem nevoie de concurență, avem nevoie de egalitate. Toate contează. Cât de grozav ar fi ca radiodifuzorii și mass-media să creeze angajamente masive pentru a continua expunerea și identificarea unor povești în sport”, spune ea.

După ce a devenit fotbalistă internațională din partea Angliei, a obținut medalia de argint la Europene și de trei ori a câștigat campionatul național de box până la 36 de ani, Copeland a decis ferm să ajute generația viitoare.

Asta și din considerentul că, pe parcursul carierei sale, a fost nevoită să lupte cu stereotipuri și scepticism. Copeland vede acum schimbarea, în special, prin lansarea inițiativei „Pave The Way” (tr. Pavează Calea) întru promovarea egalității de gen în sport.

„Dacă ar fi să urmărim până unde am ajuns pe parcursul vieții mele este incredibil. Sunt entuziasmată despre cum evoluăm și trebuie să avem mult optimism în continuare. În copilărie, boxul feminin era ilegal și eram nevoită să-mi tund părul scurt pentru a mă preface băiat, ca să pot juca în echipa de fotbal. M-au întrebat atunci: de ce vrei să fii băiat? și eu răspundeam: eu pur și simplu vreau să joc fotbal. Acesta bariere enorme mi-au dat curaj”, a mai spus Copeland.

Spre exemplu, participanții campaniei „Unlocked” au fost selectați din 24 tipuri de sport în baza criteriului diversității. Scopul a fost ca ei își vor lansa provocări și se vor sprijini reciproc pentru dezmorți platformele media, pentru a atrage investitori, pentru a vorbi live despre problemele în sport, pentru a spune povești noi, pentru a dispersa îndoielile.

„Noi avem posibilitatea să facem schimbări. Sportul este un domeniu idel care trebuie să fie utilizat pentru a îmbunătăți societatea. Trebuie mereu să optăm pentru schimbări”, a îndemnat Copeland.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile