Logo Realitatea.md

O comisie parlamentară a dat aviz pozitiv moțiunii simple înaintate asupra activității MAI

25 Noiembrie 2020, 12:52 // Politica

Comisia parlamentară de securitate națională, apărare și ordine publică a avizat, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra activității ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Cinci deputați au votat pentru aprobarea avizului Comisiei de susținere a moțiunii.

Foto: multimedia.parlament.md

Precizăm că, fracțiunile ACUM Platforma DA și PAS au înaintat, la ședința plenară din 19 noiembrie curent, moțiune simplă asupra activității Ministrului Afacerilor Interne.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă se supune dezbaterii în ședința plenară a Parlamentului, fiind însoţită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii. Dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Amintim că în dimineața zilei de 7 octombrie, a fost răpit polițistul Andrei Amarfi, angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Florești care activa la frontiera administrativă Sănătăuca - Japca. Soția acestuia a anunțat conducerea Inspectoratului de Poliție Florești că, noaptea, mai multe persoane necunoscute i-ar fi spart geamurile locuinței sale din Camenca. Ea și-a telefonat soțul să-i spună despre asta.

Ultimul, în vârstă de 41 de ani, angajat la Inspectorat, a venit la fața locului.

Odată sosit, în curtea casei, au dat buzna fie aceleași persoane necunoscute care au spart geamurile, fie altele, îmbrăcate în haine cu inscripția MGB. L-au imobilizat pe bărbat și l-au urcat într-o mașină, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Inițial, Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei rmn. SIS-ul nostru a identificat angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpire.

A doua zi, 8 octombrie, MAI-ul nostru a informat că, noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții. La fel, au anunțat despre încă un caz de răpire - Adrian Glijin - care a avut loc în aceeași zi cu cel al polițistului.

Totodată, ulterior s-a aflat că pe lângă polițistul sechestrat au mai fost răpite și alte persoane, printre care și un angajat al ASP. 

La același subiect:

Citeste tot despre: comisie, MAI, moțiune simplă
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile