Logo Realitatea.md

O companie belarusă, invitată să participe la licitațiile pe proiecte de reabilitare a drumurilor naționale

02 Noiembrie 2018, 15:09 // Economie

La Minsk se negociază un acord de finanțare dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Republicii Belarus, în vederea realizării proiectelor modernizării bazei de transport și reabilitarea drumurilor naționale. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Foto simbol: gazeta-rvs.ru

Ministrul a încurajat compania BELAVTODOR să participe la licitațiile pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii drumurilor naționale, ținând cont de expertiza și experiența partenerului din Belarus în dezvoltarea infrastructurii și construcția de drumuri și poduri. 

La rândul său, partea belarusă și-a manifestat interesul față de implementarea proiectelor comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din Republica Moldova, precum și posibilității dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport.

De asemenea, Chiril Gaburici a întreprins o vizită la Compania de administrare a holdingului „BELAVTODOR”. Ministrul a analizat potențialul tehnologic şi de producție al Republicii Belarus în domeniul proiectării drumurilor şi podurilor auto, precum şi al elaborărilor inovaționale ale producătorilor belaruși de materiale de construcție pentru drumuri. De asemenea, conducerea holdingului „BELAVTODOR” a reiterat disponibilitatea de a împărtăși experiența în dezvoltarea standardelor tehnice în domeniul construcției drumurilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile