Logo Realitatea.md

O delegație a Comisiei Electorale Centrale participă la primul scrutin parlamentar din epoca post-COVID, desfășurat în Serbia

21 Iunie 2020, 16:04 // Societate

O delegație a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, condusă de membrul instituției, Vadim Filipov, se află, în aceste zile, la Belgrad, Republica Serbia, într-o misiune de observare a alegerilor parlamentare. Este de menționat că acesta este primul scrutin parlamentar după pandemia COVID-19, până acum toate alegerile în diverse țări fiind amânate. 

foto: cec.md

Potriviti Comisiei Electorale Centrale, Vadim Filipov este însoțit de Alexandru Berlinschii, șeful Direcției management alegeri. Delegația CEC a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Comisiei Electorale Republicane pentru a se familiariza cu principalele activități și atribuții ale instituțiilor electorale inferioare, urmând să fie analizate particularitățile de organizare și desfășurare ale scrutinului, precum și măsurile adoptate de instituțiile statului pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Pe parcursul zilei de astăzi, reprezentanții CEC vor observa desfășurarea scrutinului în mai multe secții de votare din orașul Belgrad.

Vizita a fost efectuată în scopul studierii experienței sârbe privind organizarea alegerilor pe timp de criză și preluarea bunelor practici pentru îmbunătățirea procedurilor electorale în țara noastră. Totodată, aceasta a urmărit dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre autoritățile electorale din Republica Moldova și Republica Serbia.

Vedeți și: Primele alegeri de la începutul pandemiei. Țara din Europa în care 5,5 milioane de persoane sunt așteptate la urne

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile