Logo Realitatea.md

O delegație a Parlamentului de la Chișinău participă la sesiunea de vară a APCE

25 Iunie 2018, 15:13 // Politica

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Bruxelles, în perioada 25-29 iunie curent. 

Din componența delegației moldovenești, condusă de vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi fac parte deputații Vlad Batrîncea, Ion Apostol și Inna Șupac.

În prima zi a sesiunii, urmează să fie ales noul președinte al APCE. De asemenea, prim-miniștrii Croației și Slovaciei, precum și ministrul de externe al Luxemburgului se vor adresa parlamentarilor APCE. 

Printre subiectele care vor fi discutate în cadrul reuniunii se numără protecția drepturilor apărătorilor, precum și noile restricții prevăzute în activitățile ONG-urilor din statele membre. APCE va mai discuta despre situația refugiaților din statele vecine cu Siria și va organiza o dezbatere privind procesarea extrateritorială a cererilor de azil și crearea unui adăpost sigur pentru refugiați în străinătate, precum și impactul respectării drepturilor omului în contextul politicilor UE de migrație și azil, cu participarea ministrul politicii de imigrare din Grecia, Dimitrios Vitsas.

Pe agenda discuțiilor se mai află subiecte precum căsătoria forțată în Europa și echilibrul dintre interesul copilului și nevoia de a menține familiile împreună, persecutarea persoanelor LGBTI din Republica Cecenia, distrugerea deliberată și traficul ilegal de patrimoniu cultural, precum și implicarea femeilor în economie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile