Logo Realitatea.md

O echipă de tineri îți propune tururi noi și personalizate în fiecare raion pentru a descoperi Moldova așa cum vrei tu

02 Iulie 2020, 14:15 // Societate

Teleportravel este o nouă platformă de turism, care oferă tururi în cele mai neexplorate și neobișnuite locuri din Moldova. De asemenea, este o platformă unde persoanele pot singure crea tururi pentru care sunt și răsplătiți financiar.

Fondatorul platformei, Stas Balaur, ne provoacă să descoperim din nou locurile fermecate ale țării noastre și să contribuim la reabilitarea turismului intern.

De la cel mai nordic punct din Moldova până la satele pierdute și uitate de ochii lumii, Teleportravel vine să ne ajute să explorăm și să valorificăm minunatele locuri și meleaguri din Moldova. De exemplu: 

Drumul spre Cărpineni (6 ore de experiența inedita prin Hîncești)

Legendele Căprianei (6 ore în care vei afla lucruri mai puțin știute despre legendele din Strășeni)

Stâncile Răutului (6 ore de drumetii și natura neexplorata din Orhei)

Istoria platformei Teleportravel începe de la pasiunea lui Stas față de călătorii și explorarea noilor orizonturi. El preferă să-și planifice singur activitățile pe timp de vacanță, deoarece nu este un amator al excursiilor ghidate care, în opinia sa, sunt prea scumpe și aglomerate. În toate călătoriile sale, Stas a încercat să găsească o alternativă care să-l ajute să descopere locuri noi, mai puțin populate de turiști și în același timp să nu bată prea tare la buzunar. Atunci, Stas a înțeles că industria turismului este lipsită de astfel de soluții.

Pe platformă pot fi deja găsite 17 tururi create de oameni pasionați de călătorii, în special de cele de pe teritoriul țării. 

Fiecare tur găsit pe Teleportravel are specificul său aparte, unele ne redau istoria locurilor, altele-experiențe. Astfel, fiecare poate să-și aleagă turul în dependență de preferințele pe care le are.

Adițional, platforma Teleportravel este ușor de utilizat, accesând doar ghidul online care ne va asista în orice tur ales. 

„Ne propunem sa avem tururi noi și neobișnuite în fiecare raion al Republicii Moldova. Situația din acest an este o oportunitate pentru ca, în sfârșit, să cunoaștem și să vedem frumusețile din țara noastră. Vrem ca orice persoana care are o idee despre un traseu neobișnuit să o implementeze pe platforma noastră. De asemenea, pregătim surprize și promitem experiențe de neuitat”, spune Stas Balaur, unul din fondatorii Teleportravel. 

Toate tururile sunt gratuite și pot fi găsite pe pagina web Teleportravel, cât și pe pagina de Facebook Teleportravel

Echipa Teleportravel este participantă în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill, care este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile