Logo Realitatea.md

O expoziție dedicată protecției copiilor și tinerilor împotriva exploatării sexuale a fost inaugurată la Parlament

18 Noiembrie 2019, 14:36 // Politica

O expoziție de fotografii, dedicată protecției copiilor și tinerilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual în mediul online, a fost vernisată, astăzi, în incinta instituției parlamentare. Evenimentul este organizat de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), în comun cu Centrul Media pentru Tineri, în cadrul unui proiect sprijinit de Consiliul Europei.

Cele 20 de fotografii prezintă, într-un mod simbolic, pericolele la care pot fi expuși copiii și tinerii în mediul online. Scenariile fotografiilor au fost elaborate împreună cu un grup de tinere, supraviețuitoare ale abuzului sexual în copilărie. Fiecare fotografie este însoțită de câte un mesaj adresat copiilor, tinerilor, părinților.

Expoziția este mobilă și va fi expusă consecutiv, până în iunie 2020, în 12 localități din țară: Chișinău, Bălți, Ungheni, Sîngerei, Comrat, Ceadîr-Lunga, Orhei, Strășeni, Leova, Hîncești, Căușeni, Criuleni. La Parlament, expoziția se va afla până pe 20 noiembrie inclusiv.

Prezentă la inaugurare, Doina Gherman, președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, a declarat că, deși Republica Moldova a ratificat Convenția privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual (Convenția de la Lanzarote) în anul 2011, copiii încă sunt protejați insuficient de riscul exploatării sexuale și a abuzului sexual în mediul online.

„Evenimentul de astăzi, găzduit în premieră de Parlamentul Republicii Moldova, vine să sensibilizeze populația și să aducă problema abuzului sexual față de copii și tineri printre subiectele naționale, inclusiv pe lista de priorități a Comisiei drepturile omului și relații interetnice”, a menționat deputata.

La inaugurare au participat deputați, reprezentanți ai autorităților publice centrale, societății civile și corpului diplomatic acreditat la Chișinău, elevi, profesori.

Menționăm că, pe 18 noiembrie este marcată Ziua europeană privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual, aceasta fiind instituită de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei în anul 2015.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile