Logo Realitatea.md

O familie de afganezi cu doi copii minori, reținută la Prut. Aceștia urmau să să achite 2.000 euro fiecare, pentru a ajunge ilegal în România

15 Noiembrie 2019, 12:41 // Societate

Patru cetățeni ai Afganistanului, printre care și doi minori, toți membri ai unei familii intenționau să ajungă ilegal în una din țările Uniunii Europene, traversând ilegal Prutul. Membrii familiei de origine afgană au fost stopați în zona de frontieră din proximitatea satului Costuleni, raionul Ungheni. Aceștia au comunicat că urmau să achite câte 2.000 de euro fiecare, urmând să ajungă în Germania.

Conform unei informații operative deținute de polițiștii de frontieră din zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Marea, angajații Centrului Antiterorist al SIS și în cooperare cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul principal, privind intențiile unor familii de cetățeni străini, de a traversa clandestin frontiera moldo-română, împreună cu copii minori de vârstă fragedă, reprezentanții Centrului Antiterorist al SIS au întreprins un șir de acțiuni de cercetare pe acest caz.

Astfel, s-a aflat data când prima familie formată din doi maturi și doi minori, de 17 și respectiv 2 ani, urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, ca urmare a complexului de acțiuni procesual-penale desfășurate s-a stabilit că unii cetățeni străini după ce ajung ilegal pe teritoriul național solicită ulterior azil politic.

În acest context, oamenii legii au decis să prevină traversarea ilegală a frontierei de către cei patru afganezi, cât și a exclude orice risc în adresa copiilor minori legat de eventuala tentativă de transportare ilegală peste râul Prut.

Audiați, cetățenii au comunicat că orașul de origine al acestora este cu o prezență mare a elementelor teroriste, iar unele rude s-au confruntat deja cu astfel de riscuri. Pentru a ajunge în România aceștia trebuiau să achite fiecare câte două mii de euro, însă țara de destinație era Germania. De asemenea, s-a constatat că inclusiv minorul de 17 ani, anterior a mai încercat să traverseze ilegal hotarul moldo-român.

În această ordine de idei Poliția de Frontieră, Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura municipiului Chișinău intervine cu un mesaj către cetățenii care au intenția de a comite infracțiuni similare să refuze în favoarea excluderii oricărui risc la adresa lor, cât și a membrilor familiilor, inclusiv celor minori.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS