Logo Realitatea.md

O femeie însărcinată a sunat la 112 pentru a cere ajutor, dar a fost redirecționată la serviciul de taxi. Ministrul Gaburici solicită explicații

18 Iunie 2018, 16:20 // Societate

O femeie însărcinată din Capitală s-a simțit rău și a sunat la 112 în speranța de a i se oferi ajutorul necesar, însă operatorul ar fi refuzat să trimită o ambulanță și a îndemnat-o să ia un taxi pentru a se adresa medicului responsabil de sarcină.

Femeia se afla în a 38-a săptămână de sarcină și se simțea rău, însă din cauza că nu a primit un ajutor de la serviciile de urgență, a decis să meargă singură la spital, punând în pericol viața fătului.

Foto: Facebook.com

”Nu am fost întrebată de termenul sarcinii, nu am fost întrebată de alte simptome, nu am fost întrebată cum a decurs sarcina sau a câta sarcină este. Nici datele personale, câți ani am, adresa de la domiciliu, absolut nimic”, a declarat victima, Elena Natacenco pentru Pro TV.

Aceasta s-a adresat medicilor de la Spitalul Nr.1, primind asistența și grija necesară, cert este faptul că femeia însărcinată nu a ajuns să găsească o mașină și a mers de una singură.

Într-adevăr pacienta s-a adresat de sine stătător la noi în instituție. I s-a acordat toată asistența medicală, iar pacienta a rămas satisfăcută și s-a externat într-o stare satisfăcătoare”, a declarat vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Alina Bejan.

Ministrul Chiril Gaburici nu s-a arătat indiferent în privința acestui caz și a solicitat explicații de la 112 în privința refuzului operatorului de oferi ajutor femeii însărcinate.

”Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul.

După toate cele întâmplate, responsabilii de la serviciul pentru apel de urgență au inițiat o anchetă asupra cazului, iar operatorul a fost înlăturat din funcție pe durata acesteia. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile