Logo Realitatea.md

O grădiniță din raionul Strășeni a fost renovată. Copiii din localitate se vor bucura de condiții mai bune

15 Decembrie 2018, 17:26 // Societate

Copiii și educatorii din satul Drăgușeni, raionul Strășeni, se vor bucura de condiții mai bune, după ce grădinița din localitate a fost renovată. Aici a fost schimbat sistemul de încălzire, reţeaua electrică, clădirea fiind izolată termic. Pentru reparația grădiniței din bugetul de stat au fost alocate 3,5 milioane de lei. Premierul Pavel Filip a participat astăzi la redeschiderea grădiniței după reparație, menționând că investițiile în copii sunt cele mai valoroase și vor continua.

Foto: gov.md

„Noi nu putem vorbi despre un viitor al acestei  țări fără a ne gândi la condițiile pe care le oferim copiilor noștri. Vreau să vă spun că și pentru anul viitor în buget sunt prevăzuți bani pentru a continua lucrările de reparație și amenajare a grădiniței din localitate”, a spus Pavel Filip.

Premierul a precizat că educația rămâne o prioritate pentru Guvern. Iar după reforma salarizării, de lefuri mai mari vor beneficia inclusiv angajații grădinițelor. În ultimii 3 ani,  au fost majorate și alocațiile pentru alimentația copiilor în instituțiile educaționale. „Dacă din 2012 până în 2015, acestea au crescut cu un leu, apoi în ultimii 3 ani, acestea au fost majorate de 7 ori”, a punctat premierul.

În context, Pavel Filip a menționat că în scurt timp, în raionul Strășeni, va fi implementat un proiect-pilot de organizare modernă a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale, care va contribui la îmbunătățirea calității alimentației.

Grădinița din satul Drăgușeni este frecventată de 60 de copii. În anul viitor, din bugetul de stat va fi alocat circa un milion de lei pentru dotarea grădiniței cu mobilier nou și finalizarea fațadei instituției.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile