Logo Realitatea.md

O grupare, ce vindea droguri în apropierea Centrelor de excelență din sectorul Botanica, a fost anihilată

16 Mai 2019, 09:52 // Societate

13 persoane, membri ai unei grupări criminale organizate, sunt învinuiți de punerea în circulație a drogurilor. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PC COCS) a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanța de judecată cauza penală. 

Foto: PC COCS

Oamenii legii au stabilit că inculpații, împărțind rolurile între ei, au creat o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a produselor etnobotanice. Potrivit unui comunicat de presă, unii membri primeau substanțele etnobotanice în cantități mai mari, alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici în pachete de tip zip-lock cu greutatea între 3 – 5 grame, ulterior, dealerii stradali le vindeau.

Drogurile erau comercializare, în special, în apropierea Centrelor de excelență din sectorul Botanica. Zilnic, aceștia vindeau câte 100 de pachete pe zi, la un preț de 100 de lei pachetul, majoritatea consumatorilor fiind adolescenți.

Inițial, au fost identificați 11 membri ai grupului, cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 ani, 9 dintre ei anterior judecați pe infracțiuni similare. Ulterior, alți doi membri au fost identificați și reținuți, iar unul din coordonatorii grupării era un deținut al Penitenciarului nr. 4 din Cricova, fiind recunoscut ca un membru al organizației criminale „Patron”.

În urma perchezițiilor efectuate în diferite locații din capitală, dar și procurarea produselor etnobotanice de control,au depistate și ridicate cantități deosebit de mari de cannabinoizi sintetici, cântare și telefoane mobile destinate pentru funcționalitatea grupării criminale.

Totodată, prin concursul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au fost efectuate investigații financiare paralele, soldate cu aplicarea măsurilor asiguratorii sub formă de sechestre pe bunurile inculpaților în valoare de peste jumătate de milion de lei.

Urmărirea penală a fost efectuată de către procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Inspectoratului Național de Investigații al IGP.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

Cumpărau substanțe psihotrope din Franța și le vindeau prin Viber, Whatsapp sau Telegram. Doi indivizi, condamnați la pușcărie


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4579 -0.1006%
USD USD 17.5510 0.5569%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0715 -0.0883%
UAH UAH 0.7201 -0.4699%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

16 ian, 14:47 //

captură video Accident rutier grav, produs noaptea trecută în Capitală. VIDEO din momentul extragerii unui tânăr dintre fiarele automobilului