Logo Realitatea.md

O lună de monitorizări n-a fost în zadar! Tânăr din Anenii Noi, reținut cu un pachet de marijuana, pe care urma să-l vândă mai scump

22 Septembrie 2020, 13:50 // Societate

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție Chișinău au intrat în posesia unei informații operative, despre activitatea infracțională a unui tânăr, care urma să pună în circulație droguri. După o lună de monitorizări, oamenii legii au acumulat suficiente probe pentru a demonstra vinovăția tânărului de 18 ani, originar din raionul Anenii Noi.

Embed:

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație individul a fost reținut pe bulevardul Renașterii Naționale și escortat la inspectorat. În urma percheziției corporale a acestuia, forțele de ordine au depistat un pachet camuflat în care se afla masă vegetală de culoare verde mărunțită cu miros specific de „Marijuană Hidroponică”. Probele delicte depistate au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

În cadrul acțiunilor procesual-penale tânărul a comunicat că a procurat drogurile pin intermediul aplicației telegram și urma să le comercialezeze la un preț mai mare pentru a obține profit.

Actualmente, acesta este cercetat penal pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislaţiei penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Totodată, polițiștii continuă să desfășoare acțiuni speciale de investigație pentru a stabili și complicitatea altor persoane.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile