Logo Realitatea.md

O moldoveancă, angajată șofer de TIR în SUA! Tânăra face curse îndelungate deja de patru ani

08 Septembrie 2016, 22:12 // Societate

După ce a emigrat cu opt ani în urmă pe tărâmul american, o tânără moldoveancă face curse îndelungate de tir în SUA deja de patru ani. A cutreerat America în lung și în lat după ce a obținut permisul de lucru Green Card. Alina Chergan se vede în viitorul apropiat în lumea afacerilor, dar până atunci, acumulează experiență și bani. 

Foto: moldovatimes.com

Alina Chergan a declarat într-un interviu pentru Moldovatimes.com că a venit în SUA nu pentru că avea un trai sărac în Moldova, ci mai mult din curiozitate și pentru a vedea și vizita locuri pe care nu le poți vedea în țara noastră.

„SUA e țara oportunităților, probabil dintr-un motiv că nimeni nu iți pune bețe în roate atunci când încerci să evoluezi în orice domeniu, fie business, fie educatie, cultura etc. Pentru a supravietui și a-ți realiza visurile, trebuie să depui foarte multă muncă, să ai tărie de caracter de a trece peste toate obstacolele, mereu o dorință de a cunoaște și de a învăța cât mai multe”, spune Alina.

Tânăra menționează că atunci când a devenit șoferita de tir, toți au fost șocați.

„Au parvenit multe întrebări, pentru ce, de ce, și am primit foarte multe critici. Ei cred că o domnișoară trebuie să stea acasa cu copiii, să nu munceasca. Eu sunt o persoana mai energică, mă plictisesc la un singur job. Aici în USA, nu te isprăvești doar cu banii acumulați de către soț. Odata ce îți dorești ca familia și afacerea ta să prospere, e bine ca ambii să muncească, în plus, nu depinzi financiar de către partener.

Alina Ghergan afirmă că cea mai îndelungată cursă a fost de trei săptămâni, însă, în mediu, aceste curse durează două săptămâni. 

„Să fii șoferiță/șofer de tir nu e un lucru chiar ușor, îți ia ceva timp să te obișnuiești că nu vei petrece toate weekend-urile acasă cu prietenii, nu petreci toate sărbătorile, că ești pe drum departe de casă. Am avut parte și de situații când în fata mea s-a răsturnat un truck al unui prieten de-al meu și atunci am realizat cât de periculos este acest job, trebuie mereu să fii gata pe orice gheață, vânt, tornade, ierni geroase și pline de zăpadă. E nevoie de tărie de caracter, foarte multă răbdare și să fii gata să reacționezi rapid la orice obstacol. La acest moment, transport frigidere pline cu alimente”. 

Tânăra afirmă că în viitor, planifică mai întâi de toate, o familie cu mulți copii și o casă mare cu piscină. Însă în lumea afacerilor, la fel, dorește să se lanseze.

„Vreau să înființez propriul meu salon de spa, până atunci, mai acumulez banii necesari, în USA e nevoie de dorință și atunci totul e posibil.

Citeste tot despre: afacere, conduce, curse, drumuri, Green Card, SUA, tânără, TIR
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile