Logo Realitatea.md

O nouă broșură privind toate tipurile de alegeri din Moldova a fost lansată de CICDE

04 Aprilie 2020, 13:28 // Politica

Particularitățile diferitor scrutine electorale, importanța funcționarilor electorali și a instruirilor acestora, prevederi din legislația electorală într-un limbaj accesibil tuturor tipurilor de alegători, sunt disponibile acum într-o nouă broșură educativă elaborată de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în cadrul Campaniei „Democrația se învață!”.

Foto: CICDE

Broșura are drept scop informarea și educarea alegătorilor și viitorilor alegători, implicarea acestora în activitățile de instruire în domeniul electoral și încurajarea democrației participative. Cea de-a treia ediție conține informații despre experienţa în calitate de angajat la o secţie de votare, măsurile de control privind procedura votării şi numărării voturilor. Toate informațiile sunt prezentate în formă de dialog, într-un limbaj accesibil tuturor categoriilor de alegători, iar pentru cei care vor să cunoască mai multe informații, sunt prezentați termeni și prevederi ale legislației în domeniul electoral.

Prima broșură din seria „Democrația se învață” a fost realizată la sfârșitul anului 2017 și a prezentat informații despre organele electorale din Republica Moldova și rolul acestora în alegeri.

Ediția a doua, apărută peste un an, avea ca scop promovarea implicării cetățenilor în activitatea organelor electorale în calitate de funcționari electorali.

Broșurile pot fi găsite în biblioteci, sunt repartizate beneficiarilor din cadrul instruirilor și activităților de educație civică CICDE, precum și la sediul instituției. În format electronic, broșurile informative în domeniul electoral pot fi accesate pe pagina web a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral la următoarele linkuri:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile