Logo Realitatea.md

O nouă cursă avia va fi operată de mâine, de pe Aeroportul din Chișinău, spre un oraș din Elveția

14 Decembrie 2017, 12:49 // Economie

Air Moldova va opera o nouă cursă avia Chișinău-Geneva, începând cu ziua de mâine, 15 decembrie. Un acord în acest sens a fost semnat recent, la Berna, între Republica Moldova și Consiliul Federal Elvețian.

Foto simbol

Inițial, pe cursa Chișinău-Geneva sunt preconizate două zboruri săptămânale.

Tot la Berna, delegația din Republica Moldova, condusă Vitalie Iurcu, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, împreună cu delegația Confederației Elvețiene, condusă de Livia LEU, ambasador, șef al Direcției Relații Economice Bilaterale din cadrul Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției (SECO), au participat la cea de-a VI-a Comisie Mixtă moldo-elvețiană în domeniul comercial.

Principalele teme de discuții în cadrul Comisiei au vizat atragerea investițiilor în economia națională, dezvoltarea schimburilor comerciale bilaterale, valorificarea asistenței tehnice și financiare oferită țării noastre de către Guvernul elvețian, precum și consolidarea cooperării bilaterale în domeniul energetic, financiar – bancar, al inovației și tehnologiei, metrologiei și industriei farmaceutice.

De asemenea, printre alte subiecte importante de pe agenda consultărilor bilaterale de la Berna au fost vizate importanța și rolul IMM-urilor, precum şi dezvoltarea mediului de afaceri. În acest sens, părțile au promovat potențialul existent în domeniul agriculturii, comerțului cu bunuri și servicii, pe care îl dețin principalele întreprinderi mici și mijlocii din ambele țări.

Totodată, în cadrul Comisiei mixte au fost remarcate evoluțiile Republicii Moldova în dialogul avut cu cele patru state ale Asociației Europene a Liberului Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția), cu statele membre UE, Organizația Mondială a Comerțului, precum și parteneriatul cu Banca Europeană pentru Reconstrucții şi Dezvoltare.

În vederea valorificării pe deplin al potențialului comercial-economic bilateral moldo-elvețian, părțile au convenit organizarea celei de-a VII-a comisii mixte comercial – economice la Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile