Logo Realitatea.md

O nouă ședință de coaliție. PDM asigură PSRM că va susține Guvernul pentru tranșa a doua din asistența macro-financiară

05 Iunie 2020, 20:27 // Politica

Guvernul condus de Ion Chicu are în continuare susținerea majorității parlamentare și a președintelui țării, inclusiv pentru îndeplinirea tuturor condițiilor UE pentru tranșa a doua din asistența macro-financiară, se anunță într-un comunicat de presă al PDM. Din același comunicat, aflăm că a avut loc o nouă ședință de coaliție la care a participat și președintele Igor Dodon.

„Progresele înregistrate în îndeplinirea angajamentelor necesare pentru obținerea tranșei a doua din asistența macro-financiară au fost discutate astăzi, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, la care a participat întreg cabinetul de miniștri și președintele țării.

Majoritatea parlamentară va acorda suport Guvernului pentru aprobarea, în termenii stabiliți, a tuturor proiectelor necesare. Astfel, deputații PDM și PSRM au dat asigurări că sunt gata să aprobe în lectură finală proiectul de lege privind ONG-urile, cu modificările de rigoare, astfel încât orice riscuri de corupție sau finanțare netransparentă să fie excluse. De asemenea, proiectul privind cetățenia din investiții urmează a fi anulat, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului și Consiliul Concurenței – auditate.

Deputații din majoritatea parlamentară și membrii Guvernului au menționat importanța resurselor financiare, mai ales în contextul crizei provocate de Coronavirus, inclusiv a tranșei a doua în valoare de 30 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Totodată, premierul Ion Chicu a dat asigurări că, în ciuda crizei legate de COVID-19, situația financiar-bugetară se îmbunătățește treptat, după ce în ultimele luni încasările la buget scăzuseră, este comunicatul de presă.

Amintim că, tot azi, premierul Ion Chicu s-a văzut cu E.S. Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Potrivit altui comunicat de presă, deja scris de Guvern, a fost discutată situația economică în Republica Moldova și Uniunea Europeană și evoluția situației epidemiologice. Totodată, au fost trecute în revistă progresele înregistrate în realizarea angajamentelor Republicii Moldova din cadrul Acordului de Asociere RM-UE, printre care au fost elaborate și aprobate 25 de acte normative menite să transpună legislația europeană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile