Logo Realitatea.md

O nouă intrare în parcul Valea Morilor va fi modernizată. Cum va arăta scuarul după amenajare (FOTO)

13 Iulie 2020, 19:12 // Societate

Scuarul de la intrarea în Parcul Valea Morilor din Capitală, din strada Alexei Mateevici, în preajma Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, urmează a fi modernizat. Lucrările de demontare a asfaltului au și început deja, iar primarul general Ion Ceban a prezentat, acum câteva minute și o schiță de proiect unde putem vedea cum va arăta acesta după amenajare.

colaj: realitatea.md

Potrivit elilului, zona care asigură legătura pietonală între cele două scări de acces în parc, va fi amenajată cu pavaj, iar rondul cu flori va arăta ca în pozele pe care le-a prezentat. Mai mult, va fi instalat mobilierul urban, dar și un teren de joacă pentru cei mici.

„Lucrările au început astăzi și sunt efectuate de pretura sectorului Buiucani, cu ajutorul unui agent economic”, afirmă Ion Ceban, fără a intra în detalii cu privire la agentul economic în cauză.

Tot în această perioadă, au loc lucrările de amenajare la intrare în parcul Valea Morilor din strada Gr. Alexandrescu, din zona MoldExpo. Zona, pe o suprafaţă de 200 m2, va fi transformată în una pietonală, astfel, accesul mașinilor va fi interzis.

În nemijlocita apropiere a viitorului scuar vor fi amenajate două parcări.

Schițe de proiect:

Cum arată acum zona:

Foto: facebook.com/i.ceban.public

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile