Logo Realitatea.md

O nouă ședință de judecată în dosarul „Best Concrete” a fost amânată! Inculpatul și avocatul acestuia nu au venit nici azi în instanță (VIDEO)

26 Iunie 2018, 19:18 // Societate

O nouă ședință de judecată în dosarul „Best Concrete” a fost amânată cu circa trei săptămâni, din motiv că nici la ședința programată pentru ziua de azi inculpatul Alexandru Stepanenco și avocatul său nu s-au prezentat în instanță. 

Embed:

Motivul invocat de inculpatul Stepanenco de a nu se prezenta la ședința de judecată este același, el susține că urmează un tratament într-un spital din Federația Rusă. La rândul său, avocatul inculpatului, Iurie Chirică, și-a argumentat lipsa de la ședință prin faptul că ar fi plecat în concediu și că și-a rezervat foile de odihnă la stațiunea Sovata pentru această perioadă încă din luna aprilie a acestui an. 

În aceste circumstanțe, procurorul Roman Rusu și avocatul părții vătămate Mihail Vaisman, Natalia Negura, au cerut instanței să i se aplice o amendă judiciară avocatului, pentru lipsa sa repetată de la ședințe și, totodată, să dispună ca inculpatului Stepanenco să i se dea un avocat din oficiu, pentru a face posibilă examinarea recursului privind emiterea mandatului de arestare preventivă și anunțarea lui în căutare. 

Judecătorul Victor Olărescu a respins însă cererile comune ale procurorului și ale avocatului ca fiind lipsite de temei și a fixat o nouă ședință de judecată pentru data de 16 iulie.

Acuzatorul de stat și apărătorul lui Vaisman susțin că procesul se tergiversează intenționat.

„Noi am avut o poziție unică cu acuzatorul de stat și anume că se urmărește nemijlocit tergiversarea examinării cauzei”, a menționat avocata Natalia Negura.

Domnul Chirică a cerut ca ședința cu privire la examinarea cererii privind aplicarea mandatului de arest preventiv să fie fixată pentru data de 26 iunie. Acum, judecatorul ne prezintă un document din care reiese ca Chirică a preîntâmpinat din timp că pe 26 iunie el nu va fi, din motiv că se va afla în concediu în această perioadă. Vom cere înregistrarea audio de la ședința anterioară pentru a stabili acest lucru. Chiar și procurorii văd că totul se face intenționat pentru a se tergiversa procesul, pentru a nu începe examinarea cauzei în fond și a aduce toate dovezile privind vinovăția inculpaților”, a declarat Mihail Vaisman, după finalizarea ședinței. 

Amintim că, litigiul are la bază o neînțelegere dintre trei foști parteneri de afaceri de la compania de amestecuri uscate pentru construcții „Best Concrete”, iscată în anul 2014

Atunci, Alexandru Stepanenco, care deținea la acel moment 25% din afacere, le-ar fi pretins partenerilor de business, Mihail Vaisman și Igor Ceaica, o datorie de 3,5 milioane de lei. Cei din urmă, la rândul lor, susțin că Stepanenco ar fi încercat să preia afacerea în mâinile lui. 

Între timp, Stepanenco s-a refugiat în Rusia, dar, din spusele lui Vaisman, își amenință ex-partenerii de business ca să-și retragă cererile din instanță. 

Realitatea.md va urmări în continuare mersul acestui dosar.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile