Logo Realitatea.md

O nouă ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă”: Grozavu, audiat în calitate martor al acuzării. Apărarea a prezentat trei acorduri adiționale

26 Martie 2019, 15:26 // Actualitate

O nouă ședință de judecată în dosarul în care este cercetat fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a avut loc astăzi, duupă ce ședința de săptămâna trecută a fost amânată. În cadrul ședinței de azi, viceprimarul Nistor Grozavu a fost audiat în calitate de martor al acuzării. 

Captură video

Ședința a început cu o întârziere de jumătate de oră și a durat peste 4 ore.

Ședință de judecată în dosarul "Chirtoacă" din 26 martie 2019

În cadrul acesteia, acuzarea a prezentat trei acorduri adiționale noi care prevăd extinderea posibilităților pentru partenerul privat de a ajunge de la 2500 de locuri de parcare la 25 de mii, dar și alte facilități pentru partenerul respectiv. 

"Nistor Grozavu a încercat să insinueze că ar fi fost coordonată cu mine semnarea lor, după care a recunoscut că nu a făcut nicio coordonare cu mine. Ei făceau o activitate aparte, pe la spate, la nivelul subsemnatului, partenerul privat venind doar la audiențe pentru a discuta condițiile contractuale. Erau lumi diferite. Fiind strânși la perete cu dosare, sunt gata să spun orice pentru a scăpa de răspundere", a declarat Dorin Chirtoacă.

De cealaltă parte, Nistor Grozavu declară că singura sa responsabilitate se rezumă la faptul că "a crezut în declarațiile șefului de direcție și ale primarului general" și că i s-a adus la semnat un document care nu era dus la capăt. 

"Este regretabil că eu nu vreau să spun că domnul Chirtoacă este vinovatul de bază, dar de a transmite răspunderea ceea pe care trebuia să o aibă dumnealui, cu colegii dumnealui, pe spatele meu este pur și simplu rușinos. Cu cine a coordonat proiectul trebuie să fie responsabil. Nu m-am gândit că mi se duce de la semnat un dociment care nu este dus până la capăt", a menționat Grozavu. 

Procurorul Dumitru Robu susține, la rândul său, că apărarea nu intenționează decât să tărăgăneze procesul de jduecată. 

"Toate cel menționate sunt afirmații nefondate, pentru a tărăgăna și a transforma ședințele de judecată în circ. Toate materiale ridicte se află în cauza penală", a subliniat Robu.

"Este un dosar și un proces întors pe dos", mai spune Dorin Chirtoacă. 

"Nu se cercetează activitatea mea, pentru că ea nu există în acest dosar. Ea pur și simplu nu există pentru că consiliul municipal a decis să facă această activitate cu altcineva din Primărie, cu viceprimarii și consilierii și șefi de direcție. Nu cu primarul. Primarul n-a fost implicat în această activitate și întrucât dosarul este întors pe dos, în mod absurd se cercetează activitatea lor, ei fiind martori la propria activitate, lucru care este anormal și interzis de lege", a declarat Chirtoacă după ședință. 

Realitatea.md amintește că fostul primar general și actualul lider al Partidului Liberal este învinuit în două dosare penale: pentru trafic de influență privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal. În ambele, se declară nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

Ședința de judecată de azi în dosarul Chirtoacă, amânată! Avocații nu au fost prezenți. Judecător: "Este o încercare de manipulare"

Prima ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă”, după alegeri. Înregistrare AUDIO din birou

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile