Logo Realitatea.md

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului primar general! Chirtoacă: Procurorul și judecătorul sunt în tandem (VIDEO)

15 August 2018, 14:47 // Societate

O nouă ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă” a avut loc astăzi, 15 august, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani! Și de această dată, a eșuat finalizarea audierii martorului acuzării, viceprimarului Nistor Grozavu, pe motivul lipsei avocatului său.

Totodată, avocații fostului primar general au depus două cereri în instanță: una de recuzare a procurorului de caz și alta de a face ședințele de judecată publice. Instanța a respins ambele cereri.

„Am solicitat recuzarea procurorului (n.r. Dumitru Robu), pentru că spune minciuni. La ultima ședință a fost clar aceasta, și prin înregistrări audio. Cu toate acestea judecătorul (n.r. Alexandru Negru) a respins cererea și l-a acoperit pe procuror. Sunt în tandem, în cârdășie.

A doua cerere pe care am depus-o pentru a fi prevenite asemenea incidente pe viitor a fost cu privire la transmiterea online și înregistrarea permanentă video a ședințelor. A fost respinsă, deși legea prevede că se utilizează mijloace audio și/sau video. Nu a avut motive ca să respingă. Acum, am tot dreptul să nu-i recunosc nici pe procuror, nici pe judecător”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Declatatii de azi, 15 august 2018, dupa "sedinta de judecata".

Publicată de Dorin Chirtoacă pe Miercuri, 15 August 2018

La ședința trecută, Dorin Chirtoacă și Dumitru Robu la fel și-au aruncat replici dure. 

Mincinosule/ Afirmații nefondate! Replicile dure pe holul Judecătoriei Buiucani între Chirtoacă și Robu (VIDEO)

Realitatea.md amintește că fostul primar general este învinuit în două dosare penale: pentru trafic de influență privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” - caz pe care azi a avut loc ședință de judecată, și pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții.

În ambele cazuri, acesta se declară nevinovat. Dorin Chirtoacă se va afla sub control judiciar până în luna septembrie 2018. O nouă ședință de judecată va avea loc pe data de 20 august 2018.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile