Logo Realitatea.md

O remorcă ce avea seria caroseriei modificată ilegal, reținută în PTF Leușeni (FOTO)

13 Aprilie 2019, 12:57 // Societate

Polițiștii de frontieră au depistat vineri o remorcă înmatriculată în Portugalia, care avea un număr de identificare modificat. În baza celor constatate au fost pornite cercetări pe numele unui conațional, conform procedurilor legale.

Incidentul s-a întâmplat în punctul de trecere Leușeni, pe direcția intrare în țară, când s-a prezentat un camion cu remorcă de model Iveco, la volanul căruia se afla un cetățean al R. Moldova de 60 ani.

La solicitarea polițiștilor de frontieră, bărbatul a oferit actele necesare pentru a se legitima. În timpul examinării actelor și unității de transport, inspectorii au observat că numărul de identificare al remorcii prezintă suspecții. Urmare a verificărilor suplimentare s-a constatat modificarea numărului VIN cod de pe remorcă, fiind înlocuit cu o plăcuță pe șasiul acesteia pe care era ștanțat un alt număr de înregistrare, fapt ce confirmă necorespunderea numărului de înregistrare al remorcii cu cel al certificatului de înmatriculare.

Conducătorul auto este cu dubla cetățenie a Republicii Moldova și a Portugaliei, supus audierii, conaționalul nu cunoștea despre cele depistate, fiind dispus să colaboreze cu inspectorii Poliției de Frontieră pentru elucidarea cazului.
 
În rezultat, certificatul de înmatriculare al remorcii a fost ridicat, iar remorca camionului indisponibilizată pe teritoriul SPF Leușeni până la finalizarea cercetărilor.
 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile