Logo Realitatea.md

O semiremorcă căutată în Interpol ca fiind furată Turcia, indisponibilizată de polițiștii de frontieră din Giurgiulești

21 Octombrie 2019, 18:03 // Societate

Polițiștii de frontieră din sudul țării au indisponibilizat o semiremorcă după ce a apărut în bazele de date că aceasta se află în căutare de către autoritățile turcești, iar un autoturism a fost verificat suplimentar după ce documentul ce recunoște trecerea testării tehnice a fost identificat ca neveridic.

Foto: border.gov.md

În această dimineață, în punctul de control și trecere Giurgiulești-Galați, conform sarcinii INTERPOL a fost reținută o semiremorcă cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. La volanul mijlocului de transport se afla un conațional, care a prezentat toate actele necesare autorizării trecerei frontierei de stat. Acesta a afirmat că activează oficial în baza contractului de muncă la firma cu sediul în Bulgaria, iar despre cele depistate nu cunoaște nimic.

Polițiștii de frontieră cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele și elucidarea incidentului dat.

În timpul verificărilor unui Volkswagen Passat, condus de un cetățean bulgar în vârstă de 53 de ani, s-a constatat că revizia tehnică a autoturismului este neveridică, fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii din dotare. Incidentul a fost consemnat în punctul de trecere Giugiulești-Reni.

Audiat, bărbatul a comunicat că se afla pe teritoriul Ucrainei când a observat că revizia tehnică este expirată, atunci a făcut rost de alta prin intermediul unei persoane străine.

Ca urmare, tranzitarea teritoriul Republicii Moldova a fost posibilă după ce mijlocul de transport a fost urcat pe evacuator, iar cetățeanul este documentat pentru uz de fals în actele oficiale. Astfel, acesta riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2824 0.3017%
USD USD 17.5159 0.4652%
RUB RUB 0.2724 -0.0734%
RON RON 4.0479 0.2824%
UAH UAH 0.7202 1.1091%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile