Logo Realitatea.md

O stradă din pachetul II de reabilitare a drumurilor din Chișinău va fi exclusă din proiect, dacă Primăria nu va găsi 42 mln de lei

23 Octombrie 2017, 13:39 // Societate

Una dintre cele trei străzi din pachetul doi de reabilitare a infrastructurii rutiere din Chișinău ar putea fi exclusă din proiect, dacă autoritățile municipale nu vor găsi 42 de milioane de lei pentru lucrări, potrivit lui Oleg Poiată, șeful Direcției generale transport și căi de comunicații Chișinău. 

Foto simbol

Potrivit lui Poiată, banii sunt necesari pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a apeductului și a canalizării, lucrări care precedează reînnoirea rețelelor elecrice și reparațiile carosabilului. Atunci când au fost contractate împrumuturile de la BERD și BEI nu s-au luat în considerație și aceste lucrări, de aceea bani pentru efectuarea lor nu ajung.

Recent, Direcția transport a elaborat un proiect de decizie pentru Consiliul Municipal Chișinău privind majorarea valorii împrumutului de la BERD cu încă trei milioane de euro. Proiectul a fost dezbătut în cadrul unei ședințe a CMC, dar nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

„Primăria nu are bani pentru asta. Pentru infrastructura rutiera avem bani, dar pentru apeduct nu. CMC nu a aprobat finanțarea de la BERD. Dacă aproba, urma să începem lucrările acum, în toamnă, iar acuma Primăria trebuie să caute 42 de milioane de lei din bugetul municipal ca sa facem apeductul și apoi infrastructura rutieră. Dacă nu se identifică banii, vom face doar două străzi din trei”, a declarat Oleg Poiată.

Amintim că, în pachetul II al proiectului se planifică reabilitarea străzilor 31 august 1989, Tighina și Alexandru cel Bun. Ca și în cazul cu străzile din pachetul I, lucrările se află în întârziere cu circa un an. 

Din spusele lui Oleg Poiată, dacă lucrările vor începe anul acesta, ar putea să fie finalizate către mijlocul anului 2019.

Menționăm că, în pachetul I al proiectului au intrat strada Vasile Alecsandri și bulevardele Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi. Aici lucrările s-au finalizat, iar acum se lucrează la lichidarea neajunsurilor, potrivit conducerii Direcției transport. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață