Logo Realitatea.md

O zonă degradată din orașul Ungheni a fost reamenajată și modernizată cu suportul financiar al Poloniei

15 Aprilie 2019, 09:05 // Economie

Zona Berești din orașul Ungheni a fost reamenajată și modernizată cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Foto: madrm.gov.md

Scopul proiectului a fost revitalizarea curții a patru blocuri multietajate. Potrivit șefului Direcției politici de dezvoltare regională, Igor Malai, au fost reconstruite căile de acces către curțile blocurilor, a fost construită o parcare, trotuare noi, un teren de fitness și de joacă, au fost amenajate spații verzi. De asemenea, a fost instalată și amenajată o stație fotovoltaică și 50 de piloni cu corpuri de iluminat.

Proiectul a fost unul integrat, cofinanțat de trei instituții: Solidarity Fund PL în Moldova, Primăria mun. Ungheni și Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Valoarea totală fiind de circa 3,355 mln de lei.

Principalii beneficiari sunt peste 1 360 de locatari ai blocurilor, care au fost implicați în realizarea eficientă a proiectului prin activități comunitare și care s-au angajat să  administreze curtea renovată și bunurile instalate.

Proiectul a demarat în 2017, cu sprijinul asistenței poloneze, în cadrul programului FGM (Solidarity Fund PL în Moldova) și a fost finalizat la sfârșitul anului 2018.  

Menționăm că 14 orașe din Republica Moldova sunt implicate în procesul de revitalizare urbană, cu suportul financiar al Guvernului Poloniei. Pe parcursul anului trecut în orașele Bălți, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ocnița și Ungheni au fost realizate  activități de reamenajare și modernizare a zonelor degradate, iar în anul curent, astfel de activități vor continua în Edineț, Ocnița, Bălți, Cimișlia, Ungheni, iar la Soroca, Ialoveni și Căușeni vor fi inițiate proiecte noi, în acest sens.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile