Logo Realitatea.md

Oamenii de afaceri, îndemnați să se înregistreze la cel mai important eveniment business al anului - Moldova Business Week 2017

26 Septembrie 2017, 12:08 // Economie

O săptămână a mai rămas până la cel mai important eveniment business al anului – Moldova Business Week 2017, care se va desfășura în perioada 3-6 octombrie, la Chișinău. Oamenii de afaceri sunt invitați să te înregistrezi la eveniment ca să beneficiezi de oportunitățile de a-ți întâlni partenerii și a-ți crește afacerea atât acasă, cât și peste hotare.

Cea de-a patra ediție a săptămânii de afaceri va reprezenta un eveniment interesant atât pentru companiile din Moldova în căutare de parteneri și finanțări, cât și pentru cele străine, interesate să-și disloce unitățile de producere în țara noastră sau de furnizori locali. Organizatorii pun la dispoziția antreprenorilor circa 30 reuniuni de afaceri, printre care forumuri, conferințe, workshopuri, vizite la producători, dar întâlniri cu manageri de companii și asociații de business, care vor veni cu recomandări privind soluțiile de reușită în afaceri.

La Moldova Business Week 2017 vor veni să se întâlnească cu producătorii moldoveni reprezentanții a unsprezece rețele de supermarkete din Romania, precum Carrefoure, Kaufland, Cora, Selgros, Dagmar ș.a. Acestea sunt interesate de furnizori locali din sectorul agroalimentar și textil.

Potrivit viceministrului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, Moldova Business Week începe să devină o tradiție pentru mediul de afaceri, generând tot mai mult interes din partea companiilor străine pentru investiții în țara noastră, dar și a întreprinderilor locale pentru exporturi.

”Un exemplu în acest sens este industria componentelor auto, care în ultimii cinci ani a înregistrat rezultate impresionante, ajungând la un volum anual de exporturi de 400 mln. USD în 2016, cu o pondere de peste 20% în totalul de exporturi.

Datorită intrării pe piață a unor companii din domeniul componentelor auto, care au beneficiat de facilități pentru dezvoltarea proiectelor investiționale în zonele economice libere și parcurile industriale, în Raportul Global Location Trends 2017 țara noastră s-a clasat pe locul șase în lume în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create anul trecut în raport cu numărul populației, totodată ajungând și cea mai nouă destinație de investiții emergente. Ne dorim astfel de rezultate în toate sectoarele economiei naționale”, a afirmat Vitalie Iurcu.

Amintim că Moldova Business Week 2017 este organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii și MIEPO în parteneriat cu compania KAUFLAND, Moldova Agroindbank, precum și al Orange, ODIMM, EBA, GIZ, CEP II, AmCham, Ambasada Italiei la Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS