Logo Realitatea.md

Octavian Țîcu părăsește fracțiunea Platforma DA și va candida la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei. Mesaj pentru Andrei Năstase

18 Septembrie 2019, 16:32 // Stiri

Deputatul Octavian Țîcu părăsește fracțiunea parlamentară Platforma DA, urmând să rămână „deputat independent în cadrul Blocului ACUM”. Totodată, acesta și-a anunțat candidatura la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Acesta nu a explicat însă din partea cărei formațiuni va candida, solicitându-i totodată lui Andrei Năstase să rămână la Ministerul Afacerilor Interne”. 

În cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, Octavian Țîcu și-a exprimat dezamăgirea ca urmare a semnării unui nou acord între componentele majorității parlamentare. Potrivit lui, acordul din 8 iunie nu a fost îndeplinit în totalitate și „ar fi oferit o perspectivă de colaborare în continuare”.

Astfel, „acordul temporar semnat de ACUM și Partidul PSRM - legitimează Partidul Socialiștilor și compromite valorile pe care Blocul ACUM le-a promovat în campania electorală și față de alegătorii lor. Și mai regretabil este faptul că cele trei componente au procedat la un circ ieftin, semnând acest acord după arestarea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, încercând prin asta să cumpere electoratul și arătând că această alianță ar merge”, a menționat deputatul.

„Anunț că voi părăsi fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr și rămân deputat independent al Blocului ACUM. Eu sunt membru al Blocului ACUM și nu fac parte nici din DA, nici din PAS, sunt neafiliat politic și așa voi rămâne. Sper foarte mult ca și alți colegi să înțeleagă că Blocul ACUM are nevoie urgent de revitalizare, coeziune și reorganizare”, a mai declarat Țîcu, menționând că la această etapă a epuizat „toate posibilitățile și capacitățile de a influența pe interior lucrurile”.

Adresându-se către chișinăuieni, Octavian Țîcu a menționat că „în situația în care s-a creat și în eminența acaparării orașului Chișinău de către Partidul Socialiștilor, eu ca bărbat, ca intelectual și cetățean al acestei țări, nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban să câștige Primăria orașului Chișinău”.

În aceste condiții, Țîcu a anunțat că va candida pentru Primăria Chișinău la alegerile locale din 20 octombrie 2019, urmând să facă un apel către partidele de dreapta pro-europene să se coalizeze și să ofere șansa ca împreună să câștige în fața candidatului socialist. Acesta însă nu a precizat din partea cărei formațiuni anume urmează a fi înaintat în cursa electorală.

„Am un apel către colegul și prietenul meu Andrei Năstase care vrea să-și anunțe candidatura mâine. Andrei, eu te-am susținut și anul trecut și cred că faci un lucru remarcabil la Ministerul de Interne. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi cu curaj și demnitate și să continui acest lucru în cadrul Ministerului de Interne și să oferi împreună cu Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” șansa să putem să câștigăm această bătălie împotriva Partidului Socialiștilor”, a mai menționat Țîcu în adresarea sa.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile