Logo Realitatea.md

Octavian Armașu, despre tranzacția acțiunilor Moldindconbank, în contextul alegerilor parlamentare

20 Februarie 2019, 10:43 // Economie

Conform prevederilor legislației în vigoare, tranzacția cu acțiunile Moldindconbank urmează să se desfășoare până în luna aprilie. Având în vedere alegerile parlamentare din 24 februarie și procedura de formare a noului guvern, Octavian Armașu, guvernatorul BNM, a fost întrebat, într-un interviu realizat de revista Profit, cât de reală este tranzacția în termenii stabiliți.

Oficialul a menționat că activităţile BNM se desfăşoară în afara proceselor electorale şi de învestire a guvernului.

„Banca centrală are o agendă de reforme agreată cu partenerii de dezvoltare care se implementează conform angajamentelor asumate. Pentru BNM este important ca băncile să fie stabile şi reziliente, să respecte parametrii macroprudenţiali conform reglementărilor Basel III şi să aibă acţionari de calitate, pe care, în mod transparent, să îi cunoască publicul. BNM are o agendă de realizare a acestui obiectiv, care, de alt-fel, este stabilită în programul cu FMI”, a explicat Octavian Armașu.

Guvernatorul menționează că Banca Națională este instituție independentă și crede cî tranzacția va avea loc în cel mai scurt timp.

„Aş evita să fac scenarii postelectorale, în condiţiile în care BNM se află în afara acestor procese, fiind o instituţie independentă. Ne bucurăm că s-a găsit un investitor european care manifestă interes pentru Moldindconbank şi ne dorim ca tranzacţia să se înscrie în termenul stabilit. Aş vrea să menţionez faptul că Moldindconbank e bine, poate mai bine ca oricând anterior. Asta mă face să cred că tranzacţia va avea loc în cel mai scurt timp”, a mai spus Armașu.

VEZI ȘI:

Investitorul european care va achiziționa aproape 64 la sută din acțiunile Moldinconbank

APP a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Moldindconbank. Care este suma tranzacției

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile