Logo Realitatea.md

Octavian Țîcu, candidatul PUN la prezidențiale, despre campania „Ce înseamnă Unirea cu România” (VIDEO)

27 Iulie 2020, 13:54 // Politica

Astăzi, în scuarul Europei, Partidul Unității Naționale a lansat campania „Ce înseamnă Unirea cu România” în municipiul Chişinău. În cadrul evenimentului au fost făcute și declarații privind decizia partidului de a-l desemna pe Octavian Țîcu - candidat la prezidențiale 2020.

Campania „Ce înseamnă Unirea cu România” este un proiect de țară, care potrivit lui Țîcu, are avantaje pentru toți cetăățenii Republicii Moldova indiferent de limba pe care o vorbesc.

„Este un proiect al bunăstării și al viitorului, pentru că acei 30 de ani de independență arată că nu a existat o altă alternativă. Eu sunt un politician de circumstanță, nu știu cât va dura această condiție, sunt un cunoscător profund al fenomenului istoric și deja avem un experiment de integrare a Basarabiei în România, care a aratat roade într-o perioadă scurtă, unul eficient care a oferit cetățenilor securitate bunăstare și o viață europeană”, a menționat Octavian Țîcu.

Misiunea campaniei este de a construi o alternativă politică care va duce Republica Moldova în spațiul european și nord atlantic.

„România nu ar trebui să se mai ascundă în spatele dicursului european, ci să-și asume misiunea istorică față cetățenii RM care-i aparțin de fapt și de drept”, a mai spus Țîcu.

În capitală vor fi instalate corturi unde vor fi împărțite pliante cu cele 33 de argumente pro-unirea ale PUN, precum și ziarul partidului.

În restul localităților vor fi create organizațiile PUN, iar campania va fi lansată în localitățile în care vor fi invitați.

„Cetățenii RM, spre surprinderea noastră, habar nu au ce nseamna România ca stat. Este un neajuns cultivat de conducerile RM care au investit în sterilitatea acestei statlități”, a menționat Țîcu.

Acesta de asemenea a mulțumit familiei PUN pentru că anul trecut i-a încredințat președinția partidului, iar în acest an l-au desemnat candidat la alegerile prezidențiale din 2020.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile