Logo Realitatea.md

Va participa sau nu Andrei Năstase la alegerile locale? Răspunsul lui Octavian Țîcu

06 August 2019, 10:26 // Stiri

În fracțiunea Da este consens că Andrei Năstase va fi candidatul Platformei Demnitate și Adevăr. Declarația a fost făcută de către Octavian Țîcu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Deputatul speră că Năstase va fi și candidatul Blocului ACUM. „Asta este o regulă care până la ora actuală nu s-a respectat, de foarte multe ori s-au luat decizii pe linie de partid sau de fracțiune fără ca să existe un spirit al blocului”, a spus Țîcu.

Captare video

„Andrei Năstase și-a expus de mai multe ori deschis părerea și dorința de a merge în acest concurs, de a candida pentru funcția de primar, pentru că este una foarte importantă în această bătălie cu Partidul Socialiștilor, care, contrar tuturor lucrurilor, este o premieră pentru Republica Moldova. Va fi pentru prima oară o contestare în capitală în care noi nu vom avea bâta opțiunilor geopolitice, așa cum a fost până acum”, a spus Octavian Țîcu.

Totodată, deputatul afirmă că nu va semna acordul de neagresiune cu Partidul Socialiștilor.

„Acest acord prevede absența unei contestări la nivel geopolitic ș.a.m.d. și concentrarea pe chestiunile cetățenilor. Sunt mai multe detalii, eu acum nu pot să le prezint, pentru că el este în fază de pregătire, dar, imaginați-vă, pentru Chișinău chiar este un caz inedit și pentru Republica Moldova, în care partidele de dreapta și partidele de stânga vor avea o cu totul altă retorică, care cu siguranță vă spun că nu avantajează Blocul ACUM și partidele de dreapta”, a explicat Țîcu.

Amintim că alegerile locale generale urmează să aibă loc pe 20 octombrie 2019.

VEZI ȘI:

CEDO examinează cauza lui Năstase privind anularea alegerilor locale din 2018. Ce urmări ar putea avea hotărârea Curții

Citeste tot despre: alegeri locale, Andrei Năstase
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile