Logo Realitatea.md

Șofer de BMW cu numere străine, încătușat de poliție. Conducea cu viteză excesivă prin Capitală și nu s-a oprit la somații (VIDEO)

25 Iunie 2020, 11:02 // Auto

Un conducător auto al unui BMW, cu numere de înmatriculare străine, care conducea cu viteză excesivă pe străzile municipiului Chișinău, a refuzat să se oprească la somația inspectorilor de patrulare, fapt ce a generat solicitarea ajutorului și implicarea a mai multor echipaje de poliție pentru a opri vitezomanul.

Captură Video/ Colaj: realitatea.md

Potrivit Poliției Naționale, pe rețelele de socializare, conducător auto cu pricina a criticat acțiunile oamenilor legii, după ce aceștia l-au sancționat că se deplasa cu viteză excesivă prin Capitală și nu a stopat unitatea de transport la somațiile polițiștilor.

În acest context, poliția precizează că, la 23 iunie curent, în jurul orei 22:00, de către angajații INSP al Inspectoratului General al Poliției a fost observat un automobil de marcă „BMW”, care se deplasa cu viteză excesivă la intersecția străzilor Ciuflea cu București. La semnalul inspectorilor de patrulare de a opri autoturismul, șoferul a ignorat totalmente somația și a accelerat deplasându-se cu viteză excesivă, spre sectorul Botanica. Imediat, a fost solicitat ajutorul unor echipaje de patrulare, dar și a Brigăzii de Reacționare Operativă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. În scurt timp șoferul automobilului a fost stopat la intersecția bd. Dacia cu str. Hristo Botev.

Bărbatul, de 23 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, se afla la volanul unei mașini cu numere străine și nu avea permisul de conducere la el. Acesta nu se afla în stare de ebrietate. Pentru faptul că a opus rezistență oamenilor legii i-au fost aplicate cătușele și condus la sediul poliției pentru documentare, iar mașina a fost dusă la parcarea specială.

Cazul este documentat în continuare de Inspectoratul de poliție Botanica.

Inspectoratul General al Poliției reiterează că încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere provoacă tragedii și că nu se va tolera asemenea comportament în trafic. „Viteza ia vieți nevinovate, iar cei care expun riscului participanții la trafic vor fi pedepsiți conform legii.Chiar dacă de la începutul acestui an, din cauza vitezei excesive și neadaptate la condițiile din trafic au decedat 42 de persoane în 232 de accidente rutiere, unii șoferi privesc indiferent la asta și cred că sunt nemuritori. Din vina lor alte 263 de persoane au rămas cu sechele pe viața, cu imposibilitatea de a se deplasa sau să-și cuprindă apropiații”, se arată înr-un comunicat de presă al Poliției.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile